Miniklerin okuma sevinci

Miniklerin okuma sevinci

Miniklerin okuma sevinci
Eğitim 20.05.2015 18:35:00 1566 0

Özel Hacı Naciye Ateş İlköğretim Okulu?nun birinci sınıfı öğrencileri düzenledikleri okuma bayramı programı ile başarılarını ortaya koyarken, geleceğe yönelik hedeflerini ve mesleki tercihlerini de parodilerle sergiledi.

Okul salonunda çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleşen okuma bayramında bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, öğrencilerin yaptığı gösterileri beğeniyle izlediğini ve kendi kızı Zeynep Kuş?unda okumayı öğrenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek; ?Okuma alışkanlığı artık hayatımızın bir parçası haline gelmeli. Yurtdışı ziyaretlerimde gördüm ki insanlar kırmızı ışıkta dahi kitap okuyor. Kitap okuma alışkanlıkları artık proje kapsamında okuma dönemi bitmesi gerekiyor. Sadece çocuklarımıza söylemekle olmuyor. Kendimizde tatbik etmemiz ve örnek olmamız gerekiyor. Yeni kurulan yaşam merkezlerinde otopark ne kadar önemli ise kütüphane olması da o kadar önemli olmalıdır. Darende?mizde 33 bin kitabın bulunduğu çok güzel bir kütüphanemiz var. Ziyaretçi grafiğine baktığımız zaman ilginin az olduğunu görüyoruz. Şuan kahvehanelerdeki insan sayısı kütüphanelerden daha fazla ne zaman kütüphanelerdeki insan sayısı kahvehanelerdeki insan sayısını geçer biz o zaman gelişmiş bir toplum oluruz.? dedi.

Okul Müdürü Mehmet Uçaralp de öğrencilerin yetişmesinde okul, öğretmenler kadar velilerin de katkılarının olduğunu kaydederek, ailelerin çocukların eğitimiyle yakından ilgilenmesinin başarıyı artırdığına dikkat çekti. Çocukların kısa sürede okumayı öğrenerek, kişisel yeteneklerini ortaya koyduğuna vurgu yapan Uçaralp; ?Öğrendikleri her yeni bilgiyi ifade etmeleri, bu tür etkinliklerle kendilerini topluma anlatmaları çocukların özgüvenini ortaya koymaktadır? diye konuştu.

Çocukların okuma belgeleri Kaymakam Kuş tarafından sevgi gösterileriyle verilirken, anne babalar, sahneye çıkan minikleri kamera ve cep telefonlarıyla görüntülemek için bir biriyle yarıştı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4093 


Anahtar Kelimeler: