Sağnak yağış sele neden oldu

Sağnak yağış sele neden oldu

Sağnak yağış sele neden oldu
Gündem 11.05.2015 12:47:00 1429 0

Güdül, Akova ve Irmaklı Mahallelerinde sağanağın sele dönüşmesi ile taşan dere suları bahçe ve tarım arazilerinde maddi hasara yol açtı

Sağanağın dolu şeklinde etkili olduğu Güdül Mahallesinde menfezin küçük olmasından dolayı selle gelen birikintilerle kapanması taşkına neden oldu. Dereden taşan sular, tarım arazilerinde maddi hasara yol açtı. Evlerin bahçelerine de zarar veren sel, ağaçları kökünden söktü. Dere kenarındaki bulunan çok sayıda bahçe kullanılmaz hale gelirken, selle birlikte gelen birikintiler ve çamur da evlerin bahçelerine doldu.

Yaşanan doğal bir afet

Selin ardından mahalleleri gezen Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, yaşananlar hakkında bilgi aldı. Güdül Mahallesi Muhtarı Erdal Çaptuğ ve vatandaşlarla görüşen Eser, olayın "doğal bir afet" olduğunu belirtti.

Aşırı yağışın dere yatağında taşkına neden olduğunu ve menfezin küçük olmasından dolayı fazla gelen suların çevrede hasara yol açtığını kaydeden Eser; "Şu an için çok ciddi bir sıkıntı yok. Tarım arazileri ve bahçelerde hasar tespit çalışması yapılacak. Kum ve kaya parçaları ile dolan arıklar kepçe yardımı ile temizlenecek. Kapanan yollar ekiplerimiz tarafından açılmış durumda. Vatandaşımızı dinleyip yardımcı olacağız. En büyük sevincimiz can kaybının olmamasıdır" dedi.

Vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini bildiren Eser "Vatandaşın yanında yeralıp elimizden geldiği kadar sıkıntılarını gidermeye çalışacağız." diye konuştu.

Hasar tespit çalışmalarına başlanılan mahallelerde, depo ve evleri selden etkilenen vatandaşlar da zararlarının hafifletilmesi amacıyla devletten destek beklediklerini belirtti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4030 


Anahtar Kelimeler: