Eser; Küçük Sanayi Sitesi ya yapılacak ya yapılacak

Eser; Küçük Sanayi Sitesi ya yapılacak ya yapılacak

Eser; Küçük Sanayi Sitesi ya yapılacak ya yapılacak
Gündem 25.04.2015 14:06:00 1614 0

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ilçedeki sanayici esnaflar ile bir araya gelerek Küçük Sanayi Sitesi projesine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Yıllardır kangren bir yara olarak bekleyen sorunu elbirliği ile çözeceklerini söyleyen Eser; ``Küçük Sanayi Sitesi ya yapılacak ta yapılacak, bunun başka çıkar yolu yok, kooperatif kuruldu, arsa sorunu çözüldü, sıra projenin hayata geçmesine geldi`` dedi.

Eser yaptığı konuşmada ?Bu işi beraber bitireceğiz,   Allah rızasının  dışında hiçbir beklentimiz yok, sizleri ekonomik ve güzel iş yeri sahibi etmeyi hedefliyoruz. Bireysel bir beklentimiz yok. Ne oradaki dükkanımızı değerlendireceğiz ne kendimize dükkan alacağız ordan sizin  çıkarınızın dışında sizi dükkan sahibi işyeri sahibi etmenin dışında başkaca bir düşünceye sahip değiliz. Onun için buradayız, canla başla bu projenin gerçekleşmesini hep beraber sağlamalıyız`` diye konuştu.

Belirlenen arazinin yarısının alındığını yarısı için de çok sayıda varis olduğundan anlaşma sağlanamaması üzerine belediye tarafından başlatılan istimlak çalışmasında son aşamaya gelinerek parasının yatırıldığını ve tapu devri sürecine girildiğini belirten Eser proje hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.

Eser; ``Önümüzde iki şık var    birisi araziyi TOKİ`ye devredip direk sizinle mukavele yapılarak kısa sürede kira öder gibi işyeri sahibi olmanızı sağlamak yada baştan beri hedefimiz olan koparatifle beraber devam edip dükkanları kendimiz yapıp teslim etmektir. Bunun kararını size bırakıyorum hangisini taktir ediyorsanız onu uygulayacağız`` diye konuştu.

Her şeyi çok şeffaf bir şekilde paylaşarak yürütmek amacıyla gerekeni yapacaklarına dikkat çeken Eser; ``Her şey açık ve şeffaf olacak, her şey sizin gözünüz önünde ve net olacak. Bizim kapımız size sonuna kadar açık gelin arkadaşlar ne  gerekiyorsa konuşalım. O onu dedi  bu bunu dedi diye dedikoduya fırsat  vermeyelim`` ifadelerini kullandı.

Esnaflara yük olmasın diye arsanın yarısını belediye olarak istimlak ettiklerini belirten Eser; ``Esnaf kardeşlerimiz, kooparatif sıkıntıya düşmesin sanayi sitesi gerçekleşsin diye belediye adına istimlak ediyor yasal hakkımızı  kullanıyoruz. Belediye başkanı olarak sizin adınıza kendi yasal yetkilerimi kullanıyorum. Sanayi sitesindeki koparatifi güçlendirir, yönetime girer ve destek olursanız bir an önce bu işi bitiririz`` şeklinde konuştu.

Toplantıya katılımın yüksek olmasını esnafların da bu işin bir an önce olmasını istediğinin en önemli işareti olduğunu sözlerine ekleyen Eser konuşmasını şu şekilde tamamladı; ``Bugün sizin adınıza mutlu oldum, sevindim, toplantıya gösterilen ilgi beni çok mutlu etti siz bana büyük güç verdiniz, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Darendemizin suyu içilir, yolundan geçilir, işyerleri güzel, insanlarının mutlu olmasını istiyorum?

Başkan Eser daha sonra katılımcıların sorularını yanıtlayıp tek tek görüşlerini dinledi.

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Durmuş Doğan, Tacettin Ateş, Belediye Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kürşat Gök ve çok sayıda esnaf katıldı.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3971


Anahtar Kelimeler: