Bursa Anadolu Günleri?nde Darende tanıtıldı

Bursa Anadolu Günleri?nde Darende tanıtıldı

Bursa Anadolu Günleri?nde Darende tanıtıldı
Kültür-Sanat 21.04.2015 11:29:00 2075 0

Bursa İl Dernekler Federasyonu (BİLDEF) tarafından düzenlenen ve 4 gün süren "Anadolu`nun Tüm Renkleri Burada" temalı tanıtım günleri fuarına katılan Darende Kaymakamlığı kurduğu stantla konuklara Darende`yi tanıttı.

Bursa`da yaşayan Malatyalı ve çok sayıda ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım günlerinde misafirlere kayısı ikram edilip, ilçemizin tanıtım materyalleri verildi.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ve Kurum Müdürlerinin katıldığı fuarda, misafirlerle yakından ilgilenen Kaymakam Kuş, Merinos Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen, çok sayıda önemli ismin yanı sıra Malatyalılar ve Malatya`yı merak eden vatandaşların ziyaret ettiği etkinliğin amacına ulaştığını bildirdi.

Fuara gelen Malatyalıların yanı sıra ülkemizin farklı illerinden binlerce konuğun stantları gezerek ilçemizi tanıma imkânı bulduğunu kaydeden Kuş; "Etkinlik kapsamında Darende`nin tüm değerleri, tüm renkleri, kültürü mümkün olduğunca tanıtılmaya, yansıtılmaya çalışıldı. Sahip olduğu inanç, kültür, doğa ve sportif aktivite alternatiflerinin bir arada olduğu Darende`mizi en güzel biçimde daha geniş kitlelere tanıtmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

 

Darende standını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç, beraberindeki Bursa Valisi Münir Karaoğlı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Abdulkadir Karlık ile Darende standını ziyaret ederek bir süre sohbet etti. İkram edilen kayısılardan tadan Arınç, "Dünyada kayısının başkenti" ve "dünyada eşi bulunmaz bir şehir" sözleriyle tanımladığı Malatya`nın, siyaset, bilim ve sanat alanında yetiştirdiği insanlarla Türkiye`ye güç kattığını, dünyaya ve insanlığa katkıda bulunduğunu söyledi.

Darende`ye daha önce geldiğini ve Somuncu Baba Külliyesini ziyaret ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Darende`nin Gönül Sultanlarının makamı olduğunu söyleyerek en yakın zamanda tekrardan ziyarete geleceğini kaydetti.

Kaymakam Bünyamin Kuş da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek günün anısına Somuncu Baba Hatırası plaket ve kayısı takdim etti.

16 ? 20 Nisan 2015 tarihlerinde Bursa Merinos Kültür Merkezi`nde açılan tanıtım günlerine toplam 33 il katıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3927