Tarımsal bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Tarımsal bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Tarımsal bilgilendirme toplantısı düzenlendi
14.04.2015 15:32:00 1709 0

Darende Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilçede bulunan çiftçilere,  İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin katılımıyla ?Tarımsal Bilgilendirme Toplantısı? düzenlendi.

Esnaf Kefalet Salonunda düzenlenen toplantıya, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma ``Kayısı Yetiştiriciliğinde Gübreleme``, Prof. Dr. Murat Şahinoğlu ``Kayısı Ağaçlarında Önemli Hastalık ve Zararlılarla Mücadelede Dikkat Edilecek Hususlar``, Prof. Dr. Alper Durak ``Önemli Sebze Hastalıkları ve Mücadele Yolları ve Yapılması Gerekenler`` konularında çiftçilere bilgiler aktardı.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma ``Kayısı Yetiştiriciliğinde Gübreleme`` konusunda bilgi aktarırken, kaliteli kayısı alınması için gübreleme ve ilaçlamaya önem verilmesi gerektiğini bildirdi.

İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma Merkez Müdürlüğü olarak yaptıkları faaliyetleri de anlatan Asma, kayısının özellikle çiçek döneminde don riski olduğunu hatırlatarak, "Eğer don olayı olmayınca rekolte yüksek oluyor. Dolayısıyla kayısıdan ekonomik girdi de artıyor" dedi.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya da, düzenledikleri toplantının amacının çiftçilerin edindikleri bilgilerle daha verimli şekilde üretim yapmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Bilgilendirme toplantısına İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı. 

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3892


Anahtar Kelimeler: