TRT ?Çat Kapı? Darende´yi tanıtacak

TRT ?Çat Kapı? Darende`yi tanıtacak

TRT ?Çat Kapı?  Darende´yi tanıtacak
Kültür-Sanat 6.04.2015 17:59:00 3410 0

TRT Belgesel kanalında her hafta sonu yayın yapan "Çat Kapı" programı, bu haftaki çekimlerini Malatya`nın Darende ilçesinde gerçekleştirdi. Emel Yurt`un sunuculuğunu yaptığı ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültür miraslarını ekrana taşıyan program, Darende`de Somuncu Baba Külliyesini tanıtarak Rafting çekimleri yaptı.

Programı hazırlayan ve sunan Emel Yurt, Somuncu Baba Külliyesinin son yıllarda çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmesinden ötürü tanıtımına katkı sağlaması amacıyla çekimler için özellikle seçtiklerini dile getirdi.

Yurt; "İnanç dünyamıza ışıklar saçan, Anadolu`nun manevi mimarlarından Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi`nin yurdu olan Darende`deki külliyede yaptığımız çekimleri, Mayıs ayının son haftası yayınlayacağız. Tarihi mekanı, doğal güzellikleri ve manevi atmosferiyle bizim için bulunmaz bir yerdi. İzleyicilerimize böylesine güzel bir mekandan sesleneceğimiz için mutluyuz" dedi.

Darende`ye gelen yerli ve yabancı turistlerin alternatif aktivite olarak, doğa ve su sporlarıyla keyifli vakit geçirmesi için mutlaka Tohma Çayı`nda rafting yapmaları gerektiğini belirten Yurt, çekim ekibi ile birlikte izleyiciler için rafting yaptı.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3834