Balkan Büyükelçilerinden Darende´ye ziyaret

Balkan Büyükelçilerinden Darende`ye ziyaret

Balkan Büyükelçilerinden Darende´ye ziyaret
Kültür-Sanat 6.04.2015 12:28:00 1621 0

Malatya`da düzenlenen 9. Doğu Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı`na katılan Büyükelçi, Maslahatgüzar, Müsteşar ve ateşeleri Darende`yi ziyaret etti.

Heyet Darende`deki temaslarına Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser`i makamında ziyaret ederek başladı. Eser ziyaret sırasında heyete ilçeyi tanıtıci bilgiler vererek çalışma ve projelerini anlattı.

Eser; ``Darende`miz yedi bin yıllık geçmişi, sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri ile Anadolunun incilerinden biridir. Darende aynı zamanda inanç turizminin önemli durak noktalarından birisi olarak yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği cazibe merkezlerinin başında gelmektedir. Geçtiğimiz yıl ilçemizi yediyüzbin kişi ziyaret etmiştir. Bugün de sizin gibi değerli insanları ağırlamaktan büyük memnuniyet duymaktayız`` dedi.

Başkan Eser daha sonra eşlik ettiği misafirleri ile Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi, Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi ve Günpınar Şelalesini gezerek tanıttı.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyan heyet Darende`yi aileleriyle, büyükelçilik çalışanları ve ülkelerinin vatandaşlarına tavsiye ederek yeniden ziyaret edeceklerini belirtti.

Ziyarete Kosova Büyükelçisi Avni Suphi, Müsteşar Günel Ureya, Makedonya Maslahatgüzarı Shpresa Juusufi, Ataşe Habil Mustafai, Arnavutluk Büyükelçiliği Müsteşarı Samir Kurti ile Brezilya Ticaret Müsteşarı Nurhas Çelik katıldı.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3822


Anahtar Kelimeler: