Yeni kulüp engelli sporcu yetiştirecek

Yeni kulüp engelli sporcu yetiştirecek

Yeni kulüp engelli sporcu yetiştirecek
Gündem 23.03.2015 19:54:00 1811 0

Darende`de  `Başarı Spor Kulübü` kuruldu. Kulüp bünyesinde güreş, engeliler masa tenisi, görme engeliler halter, wushu, atletizm, futbol, tekvando, bedensel engeliler okçuluk gibi branşları yer alıyor.

Özel bir restoranda düzenlenen tanıtım yemeğinde konuşan Kulüp Başkanı Muhammet Mercimek, Darende`de sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katkıda bulunmak ve bedensel engelli gençlerimizi hayata kazandırmak için bu kulübü kurduklarını söyledi.

Amaçlarının sporcu bir nesil yetiştirmek olduğunu belirten Mercimek, "Gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmek, beden ve ruh sağlığı bakımından sağlam bir neslin yetişmesini sağlamak, bedensel engelli kardeşlerimizin engellerini avantaja çevirmek, spora kabiliyetli gençleri araştırmak bulmak, bu gençleri eğitimli, konusunda uzman antrenörler nezaretinde çalıştırarak yeteneklerini artırmak, gençlerin sportif eğilimlerine göre  engeliler masa tenisi, görme engeliler halter, wushu, atletizm, futbol, tekvando, bedensel engeliler okçuluk  dallarında spor yapmalarını sağlayarak her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, vatana,  millete, topluma ve ailesine faydalı, ahlaklı birer insan haline gelmelerini sağlamak istiyoruz." dedi.

Yemeğe katılan İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş da, "`Biz her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İstiyoruz ki gençlerimiz sporu sevsin, spor yaşantılarının bir parçası olsun. Ben ümit ediyorum ki sporcularımızın isteği ve heyecanı ile çok yakın zamanda Darende`miz sporla anılan ve Türkiye standartlarında sporcular yetiştiren bir merkez olacak." diye konuştu.

Mercimek, desteklerinden dolayı Kaymakam Bünyamin Kuş`a güreş kısbet`i hediye ederken İş Adamları Battal Keleş ve Mehmet Ormancı`ya da birer plaket verdi. Yemeğe ilçe protokolü, daire amirleri ve sporcular katıldı.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3751 


Anahtar Kelimeler: