Kadınlar Derneği bilgilendirme toplantısı yaptı

Kadınlar Derneği bilgilendirme toplantısı yaptı

Kadınlar Derneği bilgilendirme toplantısı yaptı
Gündem 21.02.2015 14:51:00 1394 0

Darende Kadınlar Derneği (DKD), Şubat ayı bilgilendirme ve durum değerlendirme toplantısını yaptı. Toplantı öncesi Mersin?de katledilen Özgecan Aslan başta olmak üzere, şiddete maruz kalarak öldürülen kadınlar anıldı.

Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen toplantıda, kadınlara yönelik her türlü şiddete karşı olduklarını belirten Dernek Başkanı Nuray Ateş, ?Bu tür olaylar vicdanlarda onarılması güç, derin yaralar açmıştır.? dedi. İlerleyen günlerde ilçede dernek olarak, kamu kurumları ve STK?ları işbirliği ile kadına şiddetin önlenmesi konusunda bir takım çalışmalar yapacaklarını söyledi.

2015 yılı faaliyetlerini görüşen dernek, yıl içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlk olarak kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirme seminerleri düzenleyeceklerini bildiren dernek, birlikteliği arttırmak için piknik, Anneler Günü, Yılın Annesi seçimi ve hasta ziyaretleri gibi organizasyonlarla başarılı bir yıl geçirmek istediklerini bildirdi.

İmkanlar yetersiz

Dernek Başkanı Nuray Ateş, Faaliyetlerin daha geniş çevrelere ulaşması için imkanlarının yeterli olmadığını vurgulayarak, mülki ve mahalli idarelerin destek olmaları halinde daha büyük organizasyonlara imza atabileceklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler: