Vatandaşlar enerji tasarrufuna çağrıldı

Vatandaşlar enerji tasarrufuna çağrıldı

Vatandaşlar enerji tasarrufuna çağrıldı
Eğitim 5.02.2009 10:37:00 3204 0

Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle Malatya’da düzenlenen yarışmada Darendeli öğrencilerden Darende Özel Birgül İlköğretim Okulu’ndan Vahap Yıldırım şiir, Darende Lisesi’nden Fuat Bayar da kompozisyon dalında derece aldı.

Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle Malatya Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılan Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Malatya Müessese Müdürü Cemal Erkoç yaptığı konuşmada Türkiye’de tüketilen enerjinin yüzde 70-75’inin yurt dışından sağlandığını ve enerjiye yılda 40 milyar dolar dövizin gittiğine dikkat çekti. Cemal Erkoç, ``Herkes kendi üzerine düşen görev yaparsa, sizler evlerinizde, bizler kendi kurumumuzla ilgili tasarruflar yaparsak ülkemize büyük katkı sağlayacağımız kanaatindeyim. Elektriği kullanalım ama tasarruflu kullanalım`` dedi.

Her şeyde tasarruf yapılmalı

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, ``Artık öyle bir döneme girildi ki, her şeyden tasarruf yapmak zorundayız. Dünyanın kıt imkânlarını kullanırken, hem adil bir şekilde paylaşmak ve mevcut imkânları doğru kullanma adına güzel bir planlama çerçevesinde kullanmak durumundayız`` diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle liseler arasında düzenlenen kompozisyon ve ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kompozisyon dalında Darende Lisesi’nden Fuat Bayar ikinci olurken, şiir yarışmasında da Darende Özel Birgül İlköğretim’den Vahap Yıldırım ikinci seçildi.


Anahtar Kelimeler: