Darende?de ´"Okul Sütü Programı´" başladı

Darende?de `"Okul Sütü Programı`" başladı

Darende?de ´
Eğitim 14.02.2015 16:01:00 1646 0

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu`nda düzenlenen etkinlikte öğrencilere okul sütü dağıttı.

Etkinlikte öğrenciler sütün faydalarını anlatan İnce, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Okul Sütü Programı" kapsamında öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırma, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmanın amaçlandığını söyledi.

İnce, tebliğin, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine haftanın üç günü ambalajlı, yağlı, sade içme sütü dağıtılmasına ilişkin usul ve esasları kapsadığını belirterek, şöyle konuştu; "Darende`deki 35 okulumuzda 4 bin 430 öğrencimiz bu projeden faydalanacaktır. Bu projeyle öğrencilerimize süt içme alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Bu dört seneden beri uygulanan çok önemli bir projedir. Öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve dolayısıyla ruhi gelişimlerine katkı vermek üzere, bütün dünyada faydası bilinen, dolayısıyla ülkemizde 4 yıldan beri devlet politikası olarak uygulanan bir projeyi ilçemizde de gerçekleştirmekteyiz. Projenin ülke genelindeki öğrencilere uygulanmasında emeği geçen, geçecek olan teşkilatımıza ve süt dağıtımında görev alan herkese teşekkür ediyorum."


Anahtar Kelimeler: