Ziraat Odası Başkanı Kaya güven tazeledi

Ziraat Odası Başkanı Kaya güven tazeledi

Ziraat Odası Başkanı Kaya güven tazeledi
Gündem 3.02.2015 22:21:00 1492 0

Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, yapılan genel kurulda yeniden göreve seçilerek güven tazeledi.

Ziraat Odası`nın olağan genel kurul toplantısı Tiryandafil Otelde  gerçekleştirildi.

Seçimlerde mevcut başkan Kaya ile Tacettin Sarıbulut aday oldu. 68 delegen 65`inin oy kullandığı seçimde, Kaya 45 oy alırken, rakibi ise 19 oy da kaldı. 1 oy da geçersiz sayıldı.

Seçimlerden önce bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, 2014 yılı içerisinde odamız gayret ve çabaları sonucunda ilçemizde İyi Tarım uygulamasına geçişmiş ve oda grubumuzda 403 çiftçimiz toplamda 28.000 bin dekar kayısı bahçesinde İyi Tarım uygulaması yapılmıştır. dedi.

Kaya, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile birlikte Gökyar Mahallesinde bulunan arazide yaklaşık 1,5 dönüm malçlama yöntemi ile çilek dikimi ve 3,5 dönüm üzerinde çeşitli sebzeler dikilmiş, çok başarılı sonuçlar alınmış bu çalışmada bölge çiftçilerine iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Soğuk hava deposu yapılacak

Başkan Kaya, İlçemiz tarımında büyük bir ihtiyaç arz eden soğuk hava deposu kazandırılması gerektiğini Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır`a ilçemizi ziyaretlerinde gerek bizlerin kendilerini ziyaretlerimizde arz ettik. Kendileri de konu ile yakından ilgilenerek başkanlıkları döneminde Darende`ye soğuk hava deposu yaptıracaklarının sözünü aldık." dedi.

Genel Kurul Toplantısına katılan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, 2014 yılının çiftçilerimiz için zor bir yıl olduğunu belirterek, "İnşallah 2015 yılı çiftçilerimiz için bereketli bir yıl olur. Belediye olarak her zaman çiftçi kardeşlerimize elimizden gelen desteği sağlayacağız. Darende`miz örnek bir ilçedir. Birliğimizi hizmete yansıtırsak hep beraber çok güzel işler başaracağımızdan eminim." dedi.

Başkan Vedat Ali Kaya, listesinden Cengiz Özdemir, Hasan Şentürk, Orhan Karaca, Abdurrahman Güleç, Turan Doğan, Mehmet Tekin?nin yönetim kuruluna seçildiğini bildirdi. 



Anahtar Kelimeler: