Hayratlar bakım ve onarımdan geçirildi

Hayratlar bakım ve onarımdan geçirildi

Hayratlar bakım ve onarımdan geçirildi
Gündem 6.01.2015 11:22:00 1571 0

Hulusi Efendi Vakfı Darende şehir merkezinde bulunan yaklaşık 12 hayrat çeşmesinin bakım ve onarımlarını yaparak güzel bir görünüme kavuşturdu.

Vakıf İnşaat Birimi tarafından yapılan bakım ve yenileme çalışmaları kapsamında çeşmelerin boyası, sıvası yapılırken bozuk musluklar ile kırık ve deforme olan taşlar değiştirildi.

Vakıf Genel Müdürü Ziya Töksüzlü çeşmelerin, geçmişten günümüze gelen tarihi değerlerin geleceğe taşınması adına bir köprü oluşturduklarını belirterek, ?Çeşme suyu temsil eder. Su da eskilerin tabiriyle 4 temel unsurdan biridir. Hayatın ve medeniyetin başlangıcıdır. Su denilince aklımıza çeşmeler gelir, sebiller gelir. Bizim medeniyetimizde, dolayısıyla Darende?de çeşme ve sebillerin çok önemli bir yeri vardır. Suyun dağıtılmasında kullanılan en önemli araç şüphesiz çeşmelerdir.? dedi.

Toksözlü, çeşmelerin ilçemize yakışır bir şekilde hizmet vermeleri için bir ekip oluşturduklarını belirterek, bundan sonraki süreçte bakım ve onarım çalışmalarının devam edeceğini, çeşmelerin düzenli olarak kontrollerinin yapılacağını söyledi.


Anahtar Kelimeler: