Zaviye’ye devasa otopark

Zaviye’ye devasa otopark

Zaviye’ye devasa otopark
5.02.2009 10:22:00 2333 0

Darende Belediyesi özellikle yaz aylarında Somuncu Baba Külliyesi ve civarındaki yerlere gelen ziyaretçilerin araçlarını park etmeleri için Zaviye Mahallesine devasa bir park alanı oluşturuyor.

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, ziyaretçilerin araç parkı konusunda ciddi sorunlar yaşamaya başladığını ve bu probleme çözüm olarak belediyeye ait kumluk mevkiindeki araziyi iş makineleriyle düzelterek otopark haline getirmeye başladıklarını söyledi. Son yıllarda önemli bir cazibe merkezi olan Darende’nin en önemli yerlerinden birisi olan ve her yıl onbinlerce kişinin ziyaret ettiği Somuncu Baba külliyesine gelen vatandaşlara daha iyi hizmet sunma amacıyla başlattıkları çalışmada önemli mesafe katettiklerini kaydeden Önal, özellikle büyük araçların yaşadığı park sorununun ortadan kalkacağını ifade etti.

Önal açıklamasının devamında; ``Darende’mizin simgesi olan Somuncu Baba Hazretlerinin kabrinin de bulunduğu külliye ve civarına gelen ziyaretçilerin her geçen gün artması bölgede bir park sorununu ortaya çıkardı. Bu probleme çözüm olarak belediyemizin 20 bin metrekarelik arsasını iş makineleriyle düzleyerek otopark haline dönüştürüyoruz. Hacılar yolu istikametine de giriş açtığımız otopark alanı önemli bir ihtiyacı giderecektir`` diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: