Başkan Eser engellileri unutmadı

Başkan Eser engellileri unutmadı

Başkan Eser engellileri unutmadı
Gündem 10.12.2014 18:06:00 1197 0

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçede bazı ziyaretlerde bulunarak engelli vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

Bazı engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek çeşitli hediyeler veren Eser, ilçedeki özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gören bedensel ve zihinsel engellilerle yakından ilgilendi.

Engellilerin durumları hakkında aileleri ve yetkililerden bilgi alan Eser; ?Engelli olmak hiç kimsenin elinde değil, kimse engelli olmayı istemez ama kaderinde olunca yapacak bir şey olmuyor. Onun için bizler bu bireylerimize yardımcı olacağız onları eğiteceğiz bunlar bizim için büyük mutluluktur? dedi.

Belediye olarak engelli bireylerin eğitimi ve bakımına gereken desteği sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Eser; ?Biz sosyal bir devletin temsilcisi olan bir belediye olarak kişi ve kurumlarımıza bu konuda sonuna kadar yardımcı olacağız. Hükümetimizde sosyal devlet olmanın gereklerini ve imkanlarını bizlere sonuna kadar sunmaktadır, bizde insanlarımızı bu sosyal devlet olmanın yaklaşımlarından en güzel şekilde yararlandırmayı amaçlıyoruz. Ben de şahsım doktor olmam hasebiyle bu hizmetlerin ne kadar önemli olduğunu gayet iyi biliyorum, burada rehabilitasyon merkezimizdeki değerli eğitmenlerimiz o kadar kutsal ve mutluluk verici bir görev ifa ediyorlar ki onlara da çok teşekkür ediyorum. Hayatta hepimiz birer engelli adayıyız, engelleri eğitimle aşalım diyorum? diye konuştu.

Eser, engellilerin toplumla barışık ve hayatın içinde olması için herkese vazifeler düştüğünü kaydetti.

Ziyaretinde engellilere çeşitli hediyeler vererek sevindiren Eser, engelli yakınlarına da Darende Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını, her hangi bir isteklerinde hiç çekinmeden bizzat kendisine başvurabileceklerini belirtti.

 


Anahtar Kelimeler: