Yüzleri güldüren vakıf

Yüzleri güldüren vakıf

Yüzleri güldüren vakıf
Gündem 6.11.2014 17:27:00 1117 0

Hulusi Efendi Vakfı Kurban Bayramı vesilesiyle ülke genelinde gerçekleştirdiği organizasyon ile binlerce muhtaç aileye kurban eti dağıtarak garibanın ışığı oldu. Yardımlar, kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünde bir tebessüme dönüşürken, yüreklerde birlikteliğin verdiği güven, bayram neşesine neşe kattı.

Vakıf Genel Müdürü Şahin Çalpala: "Vakıf?a destek olan güzel insanları da saygı ile anmak lazım. Onları da bu güzel hizmetlerin insanlara ulaşmasındaki katkılarından ötürü kutlamak istiyorum. Vakfımız her zaman memleketine ve ülkesine hizmet eden bir kurumdur.? dedi. Hulûsi Efendi Vakfı?nın ülke genelinde yaptığı eğitim, sağlık, kültürel ve sosyal hizmetleriyle devletimize çok büyük faydalar sağladığını, sosyal yardımlar hususunda devleti rahatlatmayı hedeflediğini, devletin yapmak isteyip de yapamadığı alanlarda böyle bir vakfı görmenin herkese mutluluk verdiğini belirterek bunun için vergiden muaf vakıflar arasında yer aldıklarını sözlerine ekledi.

Kurban Bayramında yardıma muhtaç ailelerin feryadına koşan Hulûsi Efendi Vakfının, ülke genelinde il, ilçe ve köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara vakıf gönüllüleri tarafından dağıtılan kurban etleri gönüllere güzellik kattı. Bayramın birinci günü sabahından itibaren ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan dağıtımlar vakıf görevlileri ve gönüllüleri tarafından gerçekleştirildi. Bayram süresince çalınan kapılarını açan muhtaç ailelerin ve kimsesizlerin gönülleri onlar için çalışan ve atan yüreklerle okşandı. Vakıf çalışanlarının bire bir duyduğu "Allah razı olsun" dualarının bir başka sahipleri ise görünmeyen ama vermeyi bilen Vakıf aracılığı ile yardımlarını ileten cömert ellerdi.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Demir yaptığı açıklama da, Vakfın gerçekleştirdiği organizasyonlar vesilesiyle Kurban Bayramını gerçek manasıyla idrak etme şansına sahip olduklarını bunun anlatılamayacak, sadece yaşanabilecek bir durum olduğunu iletti. Tüm İslam aleminin bayramını tebrik eden Demir, sağ elinin verdiğinden sol elini haberdar etmeden yardımda bulunan ve böylece Vakıf hizmetlerimize katkı sağlayan herkese, Vakıf çalışanları ve yardımların ulaştığı kişiler adına sonsuz şükranlarını sundu

 


Anahtar Kelimeler: