Balaban ve Ulupınar?a Sinyalizasyon Sistemi Kuruldu

Balaban ve Ulupınar?a Sinyalizasyon Sistemi Kuruldu

Balaban ve Ulupınar?a Sinyalizasyon Sistemi Kuruldu
Gündem 3.10.2014 17:58:00 1507 0

Darende D300 Karayolu üzerinde bulunan Balaban ve Ulupınar Mahallerine Elazığ Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından sinyalizasyon sistemi kuruldu.

Yerleşim yerlerinin içinden geçen karayolunun tehlike arz etmesi nedeniyle çevre halkının şikâyetleri ve girişimleri sonucunda yapılan incelemeler neticesinde sinyalizasyon sistemi hizmete sunuldu. Yapılan çalışmada kavşaklarda araç ve yaya geçişlerini kontrol altına almak, güvenliği artırmak ve belirli bir düzen içerisinde trafik akışını sağlamak amaçlandı. Konu ile alakalı konuşan Balaban Muhtarı Cemal Çelebi; ?Işıklar kazaları önlemede çok büyük katkı sağlayacaktır, özellikle Balaban mahallesindeki kavşak, sürücülerin korkulu rüyası olmuştu ve bu bölgede sık sık kazalar meydana geliyordu. İnşallah sürücülerimiz ve vatandaşlarımız ışık kurallarına uyarlar da olası kazalar önlenmiş olur.?

D300 karayolunda Balaban ve Ulupınar mevkileri adından sık sık kazalarla söz ettiriyordu. Son kazaların ardından bu çalışmanın yapılmış olması bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.


Anahtar Kelimeler: