Türksat 4A esnafın yüzünü güldürdü

Türksat 4A esnafın yüzünü güldürdü

Türksat 4A esnafın yüzünü güldürdü
Gündem 3.10.2014 17:56:00 1861 0

Türksat 4A haberleşme uydusuna geçiş yapacak televizyon ve radyo yayınlarının frekans farkları geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Bu farkların hemen peşinden güncelleştirmeleri yapamayan halk uydu alıcılarını elektronikçilere götürünce, esnaf bir haftadır en yoğun günlerini yaşıyor.

Darende?de uydu aleti satıcısı ve tamircisi Ramazan Yazıcıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde binden fazla uydu alıcısının olduğunu dile getirdi. Frekans ayarlarının yapılması ve güncelleştirmeler için vatandaşların esnafa akın ettiğini ifade eden Yazıcıoğlu, yoğunluktan dolayı iş yerinde uydu aletlerini koyacak yer bulamadıklarını anlattı.

Müşterileri geri çevirmediklerini ancak ilerleyen günlere randevu verdikleri için çok şikayet aldıklarını ifade eden Yazıcıoğlu, şunları söyledi: ?Darende?deki binden fazla uydunun güncelleştirilmesinin 1-2 günde yapılması olanaksız. Vatandaşlar bunların hepsini 2 günde yapmamızı istiyorlar. Yoğunluktan dolayı 10 gün sonrasına randevu vermeye başladık. Bir uydu aletine kanalları yüklemek vasati 1 saatimizi alıyor. Evinde televizyon izleyemeyenler, TÜRKSAT?a, uyduculara kızıyor. Bize bırakılan aletler artık raflara sığmıyor. Yüzlerce uydu alıcısı kabul ettik.?

Yazıcıoğlu, uydu cihazlarını güncelleştirmek için kanal yükleme işleminin 10-20 lira arasında değiştiğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: