Polis bu sefer sürücüleri ´çay´ için durdurdu

Polis bu sefer sürücüleri `çay` için durdurdu

Polis bu sefer sürücüleri ´çay´ için durdurdu
Gündem 3.10.2014 17:40:00 1144 0

Darende Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Uygulama kapsamında seya­hat eden araç sürücüleri ve yolculardan kısa bir mola vermeleri iste­nilerek, molanın gereksinimi ve önemi hakkında bilgi verilerek çay ikramında bulunuldu.

Uygulamaya katılan Kaymakamı Bünyamin Kuş, ?Hayata Tutunmak İçin 5 Neden? adlı pro­jemizin 2.sini gerçekleştiriyoruz. Bu uygulama ile toplumsal bilinci artırmaya gayret ediyoruz. Buradaki amacımız seyahat eden vatandaşlarımızın gittikleri yere sağlıklı ve kazasız bir şekilde ula­şabilmesi için dikkat edilmesi gere­ken 5 konunun kendilerine anlatıl­ması ve 10 dakika da olsa bir mola vermelerinin sağlanmasıdır. Özellikle direksiyon başındaki sürücülerin cep telefonu­nu kullanmaması, emniyet kemeri takılması, uykusuz yola çıkılma­ması, aşırı hız yapılmaması gibi konularda uyarılar yapılıyor.? dedi.

Vatandaşların trafik polisini gördüğünde akıllarına ceza yazıl­ması geldiğini anımsatan Kuş, ?Bi­zim polislerimiz buradaki uygula­malarında vatandaşlarımızı misafir ediyor onlara hem trafik konuların­da bilgiler veriyor hem de ikramlar­da bulunuyorlar. Ben de bu vesileyle yapılan bu tür çalışmaların verimli olmasını, seyahat eden tüm vatandaşlarımıza kazasız belasız günler diliyorum.? diye konuştu.

Uygulama sırasında misafir edilen Van`dan İstanbul`a seyahat eden Recep Altıdaş ve ailesi ise uygulamayı çok beğendiğini belirterek, "Trafik ekipleri bizleri durdurdular. Emniyet kemeri taktığımız için bizlere teşekkür ettiler ve çay ikramında bulundular. Gerçekten çok güzel bir proje, bütün illerimizin bunu yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Uygulamaya Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Jandarma Komutanı Rauf Özgenç, Emniyet Müdürü Arif Köse, Bölge Trafik İstasyon Amiri Başkomiser Ergül Taşkıran ve emniyet mensupları katıldılar.


Anahtar Kelimeler: