Başkan Çakır sorunları birlikte çözeceğiz

Başkan Çakır sorunları birlikte çözeceğiz

Başkan Çakır sorunları birlikte çözeceğiz
Gündem 14.09.2014 11:43:00 1244 0

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Büyükşehir Genel Sekreteri Arif Emecen, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ve bazı daire başkanlarıyla birlikte ilçemizde gezi ve incelemelerde bulundu.

Yukarıulupınar, Aşağıulupınar ve Balaban mahallelerinde de va­tandaşlarla buluşarak, muhtarlardan sorunları dinleyen Başkan Çakır, daha sonra ilçe merkezine geçti. Tir­yandafil Otel`de, Belediye Başkanı Süleyman Eser ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek`in de ha­zır bulunduğu 67 mahalle muhtarıy­la bir toplantı yapan Başkan Çakır, çeşitli konularda açıklama yaptı.

50 bin su saati alındı

Sahadaki eksikliklerle ilgili çalışma yapmak amacıyla teknik kadro ile birlikte ziyaretler gerçek­leştirdiklerini belirten Başkan Çakır, şunları kaydetti:

"Bir yandan yapılanmamız de­vam ederken bir yandan da saha ça­lışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl yaşanan kuraklıktan dolayı sulama ve içme suyu sorunları öne çıktı. Kuraklığın getirmiş olduğu ciddi bir sorun var. Birçok yerde doğal kay­naklar kurudu. Yer altı sularında, sondajlarda çekilmeler, azalmalar oldu. Dolayısıyla kuraklık, sulama da dahil olmak üzere her şeyi et­kiledi. Bu yıl, önceliği su ile ilgili çalışmalara vermek durumunda ka­lıyoruz. Tabi sorunların birden bire çözülmesi de mümkün değil, belli bir süre gerektiriyor.

En büyük dezavantajımız Bü­yükşehir oluşumuyla kuraklığın ve sulama sezonunun bir anda gelme­si. MASKİ yapılanmamız da idari anlamda sistemin oturmasına 2 aya daha ihtiyacımız var. Dolayısıyla saha hakimiyetini kurmak için za­man gerekiyor. Şu an 50 bin saat alımı yapıldı. Saati olmayan, kont­rolsüz, saati okunmamış yerleşimler de dahil tüm yerlerin denetimi bize geçecek. 700-800 civarında sondajı­mız var. Bunların devirleri alınacak. Bunlar azımsanacak rakamlar değil. Tabi bunların hepsinin kendi içinde problemleri var.

Biz şimdi 50 bin saati alıp taka­rak bu işi tamamlamış olmayacağız. Bu sadece işin bir bölümü. Bunların devrolunması, elektronik ortama ak­tarılması, sistemlerin oluşturulması, gerçekten ciddi bir zaman istiyor. Belki 1 yıldan fazla bir süre gerek­tiriyor. Bu süre içerisinde yine hiz­metlerimizi yapacağız, şu anda ya­pılanmamız devam ediyor. Örneğin, MASKİ için Çağrı Merkezi, Coğrafi Bilgi Sistemleri oluşturma çalışma­ları sürüyor. Dolayısıyla önce kendi sahasına, sorunlarına hakim bir be­lediye yapısı oluşturacağız. Sonraki süreç içerisinde daha sağlıklı, uzun vadeli planlamaları birlikte getirece­ğiz."

Çözüm için zaman lazım

Başkan Çakır, Darende`de de bir çok mahallede su sıkıntısı olduğunu kaydederek, "Muhtarlarımızdan su ve yolla ilgili bilgileri alacağız. Acil olanları öne alarak bunları çözmeye çalışacağız. Diğer ilçelerde tankerle su gönderdiğimiz yerler var. Belki daha çok Arapgir, Kuluncak, Pütür­ge bölgelerinde olsa da su sıkıntısı aslında her tarafta var. Bunlar çok büyük sorunlar değil ama çözümü için zaman gerektiren sorunlar.

Bütün bunların planlamalarını yapıyoruz. Tabi sosyal ihtiyaçlar için genel anlamdaki proje ve yatı­rımları da değerlendiriyoruz" açık­lamasında bulundu.

Çakır, önemli bir avantaj

Başkan Eser de hizmetleri yü­rütürken Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmala­rı yürüttüklerini ifade etti. Ahmet Çakır`ın Darendeli olmasını ilçe adı­na önemli bir avantaj olarak gördük­lerini dile getiren Eser, Darende`nin üst yapı ve turizm alanlarında önem­li hizmetlerle daha ileriye gideceğini vurguladı.

Toplantıda, daha sonra muhtarlar söz alarak sorunlarını dile getirdiler. Başkan Çakır ve beraberindeki he­yet, muhtarlarla yaptığı toplantıdan sonra Günpınar Şelalesi ve Yenice Tümülüs Parkı`nda da incelemeler­de bulundu.

İlçe gezisi sırasında vatandaşlar ve çocuklarla da sohbet eden Bü­yükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. 

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3409 


Anahtar Kelimeler: