Camilerin Bakım ve Temizliğini Üstlendi

Camilerin Bakım ve Temizliğini Üstlendi

Camilerin Bakım ve Temizliğini Üstlendi
Gündem 9.08.2014 19:22:00 1584 0

İlçemizde bulunan 110 caminin temizlik ve bakım işi, her ay düzenli olarak Darende Belediyesince yapılacak.

 

 Darende Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü arasında düzenlenen proto­kol ile tüm camilerin bakım ve temiz­lik işleri belediye tarafından yürütülecek.

Belediye bünyesinde oluşturulan ekip, ca­milerin iç temizliği başta olmak üzere abdest­hane, lavabo, bahçe gibi camiye ait alanların aylık düzenli olarak temizlikleri yapılacak.

Protokol imza töreninde konuşan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, "Ca­milerimiz ibadetlerimizi yaptığımız yerler olarak bizler için çok önemli mekânlardır." dedi. Büyük şehirlerde bu tarz uygulamaların yapıldığını belirten Eser, "Aynı uygulamanın Darende`mizde de olmasını arzu ettik ve Müf­tülüğümüz ile bir protokol imzalayarak bu ça­lışmamızı hayata geçiriyoruz. Temizlik iman­dan gelir düsturu ile ibadethanelerimizi temiz tutmayı ve ibadetlerimizi huşu içerisinde yap­mayı diliyorum." dedi. Eser şu ana kadar 15 büyük caminin temizliğinin yapıldığını belirtti.

Temiz bir düşüncenin eseri

İlçe Müftüsü Ahmet Varol ise, "Bugüne kadar camilerimizde bu işleri görevli imam ve müezzin arkadaşlarımız yapmaktaydı, Beledi­yemiz güzel bir düşünce ile bize bu taleplerini iletti ve bizde böyle bir çalışmanın güzel olaca­ğını söyledik ve bir protokol düzenledik. Bele­diyemize teşekkür ediyorum." dedi.

Protokol imza töreninde Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İlçe Müftüsü Ahmet Varol ve Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş hazır bulundular.


Anahtar Kelimeler: