Yaz Kur?an Kursları İlgi Görüyor

Yaz Kur?an Kursları İlgi Görüyor

Yaz Kur?an Kursları İlgi Görüyor
Gündem 9.08.2014 19:07:00 1457 0

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın yaz döneminde "Camiye Koşalım Kuranla Buluşalım" projesi kapsamında, 12-20 yaş arası çocuk ve gençlerin dini bilgi ve Kur`an öğrenmeleri için açılan kurs­larda eğitim verilmeye devam ediliyor.

Malatya`nın Darende İlçe Müftüsü Ah­met Varol, dini bilgi ve Kur`an-ı Ke­rim öğrenmenin küçük yaşlarda daha kolay olduğunu ve çocukluk zamanlarında veri­len bilgilerin kalıcı olduğunu söyledi. Yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan dini bilgilerin insan hayatında oldukça önemli olduğunu ve küçük yaşlarda öğrenilen bilgilerin kolay kolay unu­tulmadığını ifade eden Varol, öğrencilerin dini bilgileri daha kolay ve keyifli öğrenmeleri için bilmeceler, hikayeler ve kıssadan hisseler gibi yöntemlerin uygulanmakta olduğunu vurguladı. Din görevlilerinin şefkat duygularıyla çocuklara yaklaştığını ve sabırla öğretmeye gayret ettikleri­ni belirten Varol ilçe genelinde 121 ayrı yerde yaz kurslarının devam ettiğini söyledi.

Zaimoğlu Çarşı Camii`ndeki Hafız Mikail Doğan, Hafız Mahmut Şanverdi, Kuran Kursu Hocası Hafız Hatice Turan tarafından çocuklara kurs verildiği kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: