Darende?de bayram coşkusu

Darende?de bayram coşkusu

Darende?de bayram coşkusu
Gündem 28.07.2014 16:13:00 1944 0

Darende Somuncu Baba Camisindeki Sakal-ı Şerif Ramazan Bayramı nedeniyle ziyarete açıldı.

 Dini bayramlar ve Kadir Gecesi gibi önemli günlerde ziyarete açılan sakalı şerifi çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

 Bayram namazının ardından cami İmam Hatibi Hamidettin Ateş tarafından özel muhafazasından çıkarılan camekân içerisindeki sakalı şerif kürsü üzerine konularak vatandaşların önünden geçerek selamlaması sağlandı. Somuncu Baba Hazretlerinin kabrinin de içerisinde yer aldığı camiyi yurdun değişik yerlerinden gelerek ziyaret eden vatandaşlar okunan salâvatların eşliğinde sakalı şerifi görmenin mutluluğunu yaşadı. Görevlilerin oluşturduğu koridor ve yapılan uyarılarla ziyarete katılan çok sayıda vatandaş bir birine eziyet etmeden sıra ile sakalı şerifin önünden geçti.

 Bayram namazı ve ziyaretin ardından ilçe dışından çok sayıda ziyaretçinin gelmesi nedeniyle Hulusi Efendi Vakfı tarafından cami önündeki namazgâhta kahvaltı ikram edildi.

 Bayram kutlama programı

Ramazan Bayramı kutlama programı Darende`de Kaymakam Bünyamin Kuş, protokol üyeleri ve daire amirlerinin katılımıyla Öğretmen Evinde gerçekleştirildi.

 Öğretmen Evi`nde  düzenlenen bayramlaşma programına Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 Bayramlaşma programında konuşan Kaymakam Bünyamin Kuş, "Gazze`de akan gözyaşları nedeniyle bir daha ki bayramların böyle buruk olmamasını ve İslam aleminde ve dünyada akan kanların durmasına vesile olmasını diliyor, bütün Darendeli hemşerilerimin bayramını kutluyorum" dedi.

 Belediye Başkan Eser`de "Yeni bir Ramazan Bayramını daha milletçe huzur ve mutluluk içinde idrak etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin yaşadığı acı, gözyaşı ve kan nedeniyle bayramı maalesef buruk bir şekilde karşılıyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki 11 ayın sultanı olan ramazan kulluğumuzu onaran değer ve yükümlülükleriyle, kendimize çeki düzen vermemizi sağlayan ilkeleriyle, bizleri yeniden biçimlendiren ahlak ve fazilet ölçüleriyle, yeniden canlandırdığımız dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkileriyle, yardım seferberliğiyle hiç şüphesiz son derece verimli bir ay olmuştur." dedi.

Kamu görevlileri ve halkla yapılan bayramlaşma sonrası Kaymakam Bünyamin Kuş beraberinde protokol üyeleri ile birlikte ilçe Jandarma Komutanlığı`na geçerek, askeri personel ve vatani görevini yapan askerlerle bayramlaştı. Ardından Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesine geçen Kuş acil çalışanları, hasta ve yakınları ile bayramlaştı.

 Daha sonra Kaymakam Kuş ve beraberindekiler Emniyet Müdürlüğüne geçerek, Emniyet Personeli ile bayramlaştı. 

 

         Fotoğraflar için tıklayın 

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3379 


Anahtar Kelimeler: