Eser, iftarda yetimleri ağırladı

Eser, iftarda yetimleri ağırladı

Eser, iftarda yetimleri ağırladı
Gündem 13.07.2014 12:48:00 1910 0

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçedeki yetimler, şehit aileleri ve gazileri iftar sofrasında ağırladı.

İftar öncesinde bir konuşma yapan Eser, Ramazan ayının onbeşinci gününün ?Yetim Günü? ilan edilmesi ile AK Parti Genel Merkezi?nin yurt genelindeki belediyeler aracılığıyla yetimlere yönelik düzenlediği organizasyonu Darende?de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Eser, Peygamberimizin de yetimlere büyük önem verdiğini belirterek ?Peygamberimizin yetim çocuklara apayrı bir şefkati vardı. Kendisi de yetim olarak büyüdüğü için, yetimliğin ne kadar acı ve zor olduğunu bilir, onlara çok müşfik davranırdı. Yetimlere olan merhametinden dolayı, devamlı olarak onları korur, haksızlığa uğradıkları zaman haklarını arardı. Yetimler meselesi dünyanın ciddi bir sorunu. Bütün dünyada özellikle şiddetin ve savaşın sardığı ülkelerde nice çocuklarımız yetim kaldı. Boşanmaların artması, ailelerin parçalanması da öksüz ve yetimlerin sayısını her geçen gün arttırmaktadır. Onun için hep birlikte yetimlere birer anne kucağı olmak için elimizden geleni yapmalı, onlara destek olmak için gayret sarf etmeliyiz? dedi.

Yetimleri ağırladıkları iftar sofrasında aziz canlarını vatan uğruna feda eden şehitler ve kahraman gazilerle de bir arada bulunmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Eser, ?Toplumda hepimizin sizlerle biraz daha ilgilenmesi, dertlerine ortak olması, sorunlarını dinlemesi lazım. Yerel yönetim olarak ilçemizin sorun ve problemlerine bakış açılarındaki yaklaşımımızla ilgiye, şefkate, sevgiye ihtiyaç duyanların da yanındayız? şeklinde konuştu.

İftara Garnizon Komutanı adına İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Başçavuş Nadir Ceylan, Cumhuriyet Savcısı Fatih Yol, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse de katıldı.

Eser, iftarın ardından bir süre sohbet ederek yakından ilgilendiği konuklarına çeşitli hediyeler verdi.


Anahtar Kelimeler: