Taşıyıcıların mağduriyeti giderildi

Taşıyıcıların mağduriyeti giderildi

Taşıyıcıların mağduriyeti giderildi
Eğitim 4.02.2009 18:59:00 2757 0

Darende’de okulların servis taşımacılığını yapan araç sürücülerinin, yaptıkları iş karşısında ödeme alamamaktan yaşanan mağduriyet giderildi. Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Ali Gök’le birlikte İlçe Milli Eğitim Müdür V. İbrahim Erdem Gülcü’yle görüşen şoförler, ödemelerinin yapılmasını talep etti.

65 servis taşıyıcısı adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen şoförler paralarını alamadıkları için mağduriyet yaşadıklarını bildirdi. Servis taşıyıcılarını dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdür V. İbrahim Erdem Gülcü sorunun kendilerinden değil genel olarak yeni bir sisteme geçmekten kaynaklandığını ve ödeneklere bağlı olduğunu kaydetti.

Sorun çözülüyor

İbrahim Erdem Gülcü şoförlere şu açıklamada bulundu; ``Daha önceden her bir servis taşıyıcısı için ayrı ayrı dosya hazırlanıp evrakları ve ödemeleri buna göre yapılırken yönetmelikle ülke genelinde yeni bir sisteme geçildi. Milli Eğitim Müdürlüğü adına okullara öğrenci taşıyan ilçedeki bütün servis taşımacıları tek bir liste ve ödeme evrakında listelenmiştir. Herkes kestiği faturayı bize beyan ettikten sonra İl Özel İdaresinden gelen ödenek banka aracılığıyla faturasını beyan edenlere ödenecektir. Yeni bir sisteme geçilmesi ve ödeneğin geç gelmesinden kaynaklanan sorun nedeniyle sizlerin mağduriyet yaşadığını biliyoruz. Bu tür sıkıntıların giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor`` dedi.


Anahtar Kelimeler: