Geçici işçilerin alacak sorunu çözüldü

Geçici işçilerin alacak sorunu çözüldü

Geçici işçilerin alacak sorunu çözüldü
Gündem 9.07.2014 13:55:00 1856 0

Darende Belediyesi`nde önceki dönemlerde çalışmış ve 5 yıl önce iş akitleri askıya alınan geçici işçilerin tazminat sorunu çözüme kavuşturuldu. İşçilerle sağlanan anlaşma ile alacakları ödeme planına bağlandı.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, alacakları 11 bin ile 41 bin lira arasında değişen ve toplam 175 bin lirayı aşan 8 işçinin tazminatlarının ödenmesi konusunda anlaşmanın sağlandığını bildirdi.

Eser, belediyede çalışan 17 işçiden 2009 yılında iş akitleri askıya alınanların dokuzunun tazminatını aldığını, sekizinin ise belediyeyi mahkemeye verdiğinden tazminatlarını alamadığı ve sorunun yıllardan beri sürmekte olduğunu belirtti.

Eser açıklamasını şu şekilde sürdürdü, "Bugün işçilerimizle anlaşarak kangrene dönüşen bir problemi daha çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemizde daha önce işçi olarak çalışan kardeşlerimizin alacakları sağlanan anlaşma ile bir ödeme planına bağlandı. Yıllardan beri sürmekte olan sorunu çözüme kavuşturduk. İşçilerimizin geçmişten kalan bu alacaklarını ödeme konusundaki girişimimiz sorunlara yaklaşımımızın bir örneğidir. Yaşanılan sorunları tek tek çözüme kavuşturacağız"


Anahtar Kelimeler: