Bedestende halıcılık kursu

Bedestende halıcılık kursu

Bedestende halıcılık kursu
4.02.2009 18:58:00 1830 0

Halk Eğitim Merkezi ve Hulûsi Efendi Vakfına bağlı Şefkat Gülleri biriminin ortak çalışması ile tarihi Yusuf Paşa Bedesteninde halı ve kilim dokuma kursları veriliyor.

Bin 200 saatlik kurslara çok sayıda bayan katılırken, kursiyerlerce ilk dokunan halı Darende Kaymakamı Vural Karagül tarafından düzenlenen mini bir törenle kesildi. Kaymakam Vural Karagül, tarihi binada devam eden kurs çalışmalarını yerinde inceleyerek kursiyerlerle görüşüp, yetkililerden bilgiler aldı. Kursiyerler tarafından dokunan ve üzerinde “Şefkat Gülleri” yazan küçük halıların kesimini yapan Kaymakam Karagül, son yıllarda turizme yönünü dönmüş olan Darende’de ilçeye gelen insanlara satılmak üzere hatıra eşyaların dokunmasının güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Ziyaretçilere satılacak

Karagül konuşmasının devamında; “Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Darende’de, buraya gelen insanlara ilçemizi anımsatacak birer hatıra eşya satılarak gezilere güzel bir anı eklenmesi gerekliydi. Halı ve kilim dokuma kursuna katılarak eğitim alan bayanlar bundan sonra ilçenin tanıtımında etkin rol alarak güzel hatıra eşyalar dokuyup kendi bütçelerine katkı sağlamanın yanı sıra insanlara değişik bir hatıra da kazandırmış olacaktır” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Haşim Özkan da bayanların büyük ilgi gösterdiği halı ve kilim dokuma kursuna katılanlardan isteyenlere ücretsiz olarak tezgâh verebileceklerini ve üretime hemen geçilebileceğini kaydetti.

Kursa katılanların ipliklerini karşılayan Hulûsi Efendi Vakfına bağlı Şefkat Gülleri biriminin sorumlusu Aysel Sevinç ise bayanların aile bütçesine katkının yanısıra özellikle kültürümüzü yaşatan güzel çalışmaların üretildiği halı ve kilimlerimizi dokuyarak Darende’de güzel bir başlangıç yaptığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: