Kayısıya alternatif Çilek

Kayısıya alternatif Çilek

Kayısıya alternatif Çilek
9.06.2014 17:43:00 2865 0

İlçemiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlünce Gökyar mahallesindeki uygulama bahçesine yapılan örnek çalışmalar ilgi ile izleniyor.

    ?Çilek Yetiştiriciliği ve Meyveciliğin Geliştirilmesi?nin teşvik edilmek istendiği ör­nek bir çalışma uygulamaya konuldu. Birçok yörede başarıyla uygulanan ve pazarlama soru­nu olmayan çilek le birlikte uygulama bahçesin­de ayrıca elma, armut, kiraz, badem olmak üze­re çeşitli meyve fidelerinin de dikimi yapıldı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü?ne ait yaklaşık 80 dekarlık bir alanda yapılan bu çalışma ile vatandaşlarıma örnek model oluştu­rulmak istenmiş olup, projenin finansmanında Darende Ziraat Odası Başkanlığı katkı vermiş­tir.

  

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İlçe Kaymakamımız Bünyamin Kuş, yaptığı açıkla­mada; ?İlçemizde Kayısıya bağlı ekonomi maa­lesef 30 Martta meydana gelen don hadisesi ne­deniyle olumsuz etkilenmiştir. Milli Meyvemiz olan kayısının elbette alternatifi olmaz ama, bu gibi durumlarda çiftçimizinde bir B planının ol­ması lazım. İşte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzce yapılan bu faaliyet yerinde ve olumlu bir çalışmadır. Burada çiftçimizin örnek alarak ekonomisini kayısıya bağımlı olmaktan çıkaracak alternatif gelir kaynakları olmalıdır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz ve Ziraat Odası Başkanlığımızı tarafından yapı­lan bu özverili çalışmaları destekliyor ve onları kutluyorum.? dedi.


Anahtar Kelimeler: