Mola verdiren polisten uyarı

Mola verdiren polisten uyarı

Mola verdiren polisten uyarı
Gündem 9.06.2014 17:28:00 2038 0

      Darende Bölge Trafik İstasyon Amirliği tarafından Trafik Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Uygulama kapsamında seya­hat eden araç sürücüleri ve yolculardan kısa bir mola vermeleri iste­nilerek, trafik ile ilgili bilgi ve önlemler hatırlatıldı.

Uygulamaya katılan Kay­makam Bünyamin Kuş, vatandaşlarla sohbet ede­rek, trafik kurallarına uyulmasının önemine vurgu yaptı.

 

      Kuş, "Trafik Haftası etkinlik­lerimiz kapsamındaki "Hayata Tutunmak İçin 5 Neden" adlı pro­jemizi hayata geçirerek toplumsal bilinci artırmaya gayret ediyoruz. Buradaki amacımız seyahat eden vatandaşlarımızın gittikleri yere sağlıklı ve kazasız bir şekilde ula­şabilmesi için dikkat edilmesi gere­ken 5 konunun kendilerine anlatıl­ması ve 10 dakika da olsa bir mola verdirmektir. Özellikle direksiyon başındaki sürücülerin cep telefonu­nu kullanmaması, emniyet kemeri takılması, uykusuz yola çıkılma­ması, aşırı hız yapılmaması gibi konularda uyarılar yapılıyor." dedi.

    Vatandaşların trafik polisini gördüğünde akıllarına ceza yazıl­ması geldiğini anımsatan Kuş, "Bi­zim polislerimiz buradaki uygula­malarında vatandaşlarımızı misafir ediyor onlara hem trafik konuların­da bilgiler veriyor hem de ikramlar­da bulunuyor." diye konuştu.

Uygulama sırasında misafir edi­len ve Bursa`dan Diyarbakır`a se­yahat eden Galip Çakır gördükleri ilgiden dolayı memnuniyetlerini belirtti. Çakır "Böyle bir uygulama ile karşılaşmak bizi çok sevindirdi, ben burada devlet millet kaynaşma­sını görüyorum, inşallah böyle uy­gulamalar başka il ve ilçelerimize de örnek olur ve devam eder." ifa­delerini kullandı.

Uygulamaya İlçe Emniyet Mü­dürü Arif Köse, Bölge Trafik İstas­yon Amiri Başkomiser Ergün Taş­kıran katıldı.

 


Anahtar Kelimeler: