Don zararında borçlar ertelendi

Don zararında borçlar ertelendi

Don zararında borçlar ertelendi
9.06.2014 17:21:00 2325 0

Don ve dolu afeti nedeniyle çift­çilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesini kapsayan karar Başbakan Recep Tayyip Erdo­ğan tarafından imzalandı. Borçların ertelenmesi Malatya yöresinde yüzde 90?ının üzerinde zarar oranı ile afetin en çok etkilediği Darende?deki üretici­leri bir nebze sevindirdi.

      AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık, ?Türkiye genelinde 61 ilde don ve dolu afeti nedeniyle çiftçimiz bu yıl büyük bir zirai afet yaşadı. Malatya özelinde ise kayısı çiftçimiz, kayısı ağaçlarının dondan zarar görmesi nedeniyle yüzde 90?ı aşan bir zararla karşılaştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Malatya?ya gelerek kayısı bahçelerinde incelemede bulunmuştu. İlk günden beri gerek Türkiye ve gerekse de Malatya özelinde Hükü­metimiz konuyla yakından ilgilendi ve süreci yakından takip etti. Sayın Başbakanımız süreci baştan beri yakından takip ediyor. Konuyu AK Parti MKYK?da Sayın Başbakanımıza detaylı bir şekilde aktarmıştık. Gıda, Tarım ve Hayvan­cılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker tarafından Bakanlar Kurulu?nda ise yine zirai afet ile ilgili olarak Sayın Başbakanımıza detaylı bir dosya sunulmuştu? şeklinde bilgi verdi.

     Çalık, ?Don ve doludan dolayı mağdur olan çiftçilerimiz için hükümetimiz ilk aşamada Zira­at Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi ile ilgili çalışmasını kapsayan Bakanlar Kurulu Kararı sayın Başbakanımız tarafından imzalanmıştır. Sayın Başbakanımıza, hükümetimizin değerli bakanlarına ve milletvekillerimize teşekkür edi­yoruz? dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: