Su sorununa sondajlı çözüm

Su sorununa sondajlı çözüm

Su sorununa sondajlı çözüm
Gündem 9.06.2014 14:33:00 2356 0

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (MASKİ) Dairesi Başkanlığı?nın Darende Belediyesi ile koordi­neli bir şekilde yürüttüğü çalışma kapsamında ilçedeki su şebekesini beslemek amacıyla 3 ayrı sondaj kuyusu açıldı.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser yaşa­nan su sorununu çözmek amacıyla sondaj yön­temine başvurduklarını ifade etti. Köprügözü mevkisine 3 ayrı sondaj vurulduğunu ve su çı­karıldığını kaydeden Eser, ?Çıkan suları şebe­keye vererek vatandaşlarımızın ihtiyacını gi­dereceğiz. Yaşanan sıkıntı sadece Darende?de değil, ülke genelinde olan bir durumdur? dedi. Şebekede yeteri miktarda su olmadığını dile getiren Eser, ayrıca kaçak ve bilinçsiz kulla­nımlarda bu sorunu tetiklediğini belirterek, çıkarılan yeni suların ihtiyacı karşılayacak dü­zeyde olacağını dile getirdi.

Sondajla elde edilen suların tahlillerinin yapılmasının ardından şebekeye dahil edile­ceğini vurgulayan Eser ?Jeoloji uzmanları ile­riye yönelik de ihtiyacı karşılaması açısından yeraltı sularında 100 metrenin altında derin­liğe inilmesini önerdi, ekipler bu doğrultuda çalışmalar yaptılar. Sondaj alanlarımızda suyu bulduk ve şebekeye ekliyoruz. Vatandaşları­mız bir süre sıkıntı çekti ancak bu yurt gene­linde yaşanan bir problemdir? diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: