Hayat boyu öğrenme okulundan sergi

Hayat boyu öğrenme okulundan sergi

Hayat boyu öğrenme okulundan sergi
Eğitim 3.06.2014 12:32:00 2839 0

 

  İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında açılan kursların yıl sonu sergi ve belge töreni yapıldı.

Programa Kaymakam Bünyamin Kuş, Milli Eğitim Müdürü Necati TARAK, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Açılışta konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Önal, Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği çağda insanlarımızın ilgi ve istekleri doğrultusunda imkânlarımız el verdiği ölçüde aynı zamanda kültür mirasımızı  korumak, yaşatmak, gelecek nesillere taşımak ve yaygınlaştırmak için, meslek edindirme, ailelerine ve memleketimize ekonomik katkı sağlamak amacıyla çeşitli kurslar açıyoruz dedi.

Bin 744 kişiye eğitim verildi

Bu sene 62 kurs açtık. Kurslarımızda 725 bayan, 1019 erkek kursiyer toplam 1744 vatandaşımız faydalanmıştır. Avrupa normlarında insanların yüzde 7,9?u Halk Eğitim Kurslarında istifade ediyor. Memleketimizde ise yüzde 2.9 ilçemizde ise yüzde 6 bu oran  Avrupa normlarına yaklaşıktır diye konuştu.

Kurslarda başarılı olan kursiyerlere belgelerini veren Kuş,  "el emeği göz nuru sarf edilerek bu eserleri yapan bayanları kutluyorum." dedi.

 Kurslarda geleneksel Türk el sanatları, turistik hediyelik bez bebek yapımı, ebru, ahşap boyama, kadın giysileri tasarımı, nevresim takımı hazırlama ve bilgisayar eğitimi verildiği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: