Şampiyonluk sevinci

Şampiyonluk sevinci

Şampiyonluk sevinci
Gündem 21.04.2014 09:53:00 3800 0

Batman`da düzenlenen 2013-2014 sezonu Okul Sporları 13-14 Yaş Grekoromen Stil Güreş Şampiyonası`na Darende`den katılan Ali Taşboru rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyonanın ardından Darende`ye gelen Taşboru`yu Kaymakam Bünyamin Kuş karşılayarak başarısından dolayı kutladı.

Kaymakam Kuş, Batman`da düzenlenen müsabakalara 85 kilo kategorisinden katılan Ali Taşboru`nun "Türkiye Şampiyonu" olarak Darende`ye büyük bir gurur yaşattığını söyledi.

Darende Belediye Spor Kulübü`nün lisansı ile yarışan Taşboru`nun il, bölge ve ardından da Türkiye birincisi olmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden Kuş, "Ali, Allah`ın izniyle önce Avrupa Şampiyonu, sonra da Dünya Şampiyonu olacak, bunu hissediyoruz" dedi.

Taşboru`nun anne ve babasına da kutlayan Kuş, "Çocuğunuzla gurur duyabilirsiniz, müsabakalar sürerken sürekli dua edip Ali`nin şampiyon olmasını istedim" diye konuştu.

Ali`nin başarısının "övünç ve gurur verici" olduğunu dile getiren Kuş, "Ali`nin bireysel başarısının yanı sıra takım olarak da iyiyiz, buradaki gençlerimiz sportif faaliyetler vesilesi ile kötü alışkanlıklardan korunmuş oluyor" ifadelerini kullandı.

Taşboru`nun antrenörü Muhammed Mercimek de Grekoromen Stil Güreş Türkiye Şampiyonası`na 40 ilden 204 sporcunun katıldığını, 6 müsabaka yaparak bölge birincileri ile güreşen Ali`nin finalde rakibini 10-0 yenerek şampiyonluğunu elde ettiğini belirtti.


Anahtar Kelimeler: