Kadınlar ?yakarak? kazanacak

Kadınlar ?yakarak? kazanacak

Kadınlar ?yakarak? kazanacak
Gündem 11.04.2014 19:53:00 2792 0

İnanç turizminin önemli durak noktalarından birisi olan Darende?de kadınlar, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlere satılmak üzere ahşap yakma tekniği ile hediyelik eşya hazırlıyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından Zaviye Mahallesinde açılan ?Ahşap Yakma Kursu?na katılan kadınlar aldıkları eğitimin ardından el hünerlerini kazanca dönüştürmek için kolları sıvadı.

Kursu ziyaret eden Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ve eşi Meltem Kuş, kadınların yaptığı çalışmaları inceledi.

El hüneri gelire dönüşmeli

Kadınların aldıkları eğitimlerle el sanatlarına yönelik güzel çalışmalar sergilediğini kaydeden Kaymakam Kuş; ?Buradaki bayanların özellikle vakitlerini değerlendirmeleri için Halk Eğitim Merkezimiz tarafından açılan bu kurs, el hünerlerinin sanata ve gelire dönüşmesinin önemli bir göstergesi olmuştur. Buradaki çalışmayı uzun vadeye yayarak genişletmek istiyoruz. Bayanlardan üretmeye yatkın ve zamanı olanları bu kurslara almak istiyoruz.? dedi.

Kurs öğreticisi Tuba Kayış da ahşap yakma, dağlama ve ebru gibi el sanatları ile kadınların gerek zamanlarının değerlendirilmesini, gerekse de turizm potansiyeli bulunan ilçede kurstaki eğitimlerle edindikleri becerilerini kazanca çevirmesini hedeflediklerini söyledi. Kayış, kadınlara ebru ve hat sanatına dair de bilgiler verdiklerini belirtti.

Ürünler turistlere satılacak

Kadınların üretmeye başladığı ahşap yakma sanatıyla elde edilen hediyelik eşyaların turistlerin ilgi gösterdiği alanlardaki işyerlerinde satışa sunulacağı öğrenildi.

Kadınların yaptığı ahşap yakma sanatıyla yakından ilgilenen Kaymakam ve eşi de üzerinde çalışılan tabloları yapmaya çalıştı.


Anahtar Kelimeler: