Organik Meyve Üreticileri Birliği kuruldu

Organik Meyve Üreticileri Birliği kuruldu

Organik Meyve Üreticileri Birliği kuruldu
11.04.2014 19:21:00 3429 0

Darende, Hekimhan ve Yazıhan ilçelerinde organik meyve üretimi yapan 19 üreticinin bir araya gelerek kuruluş başvurusunu yaptığı ve 3 Ocak 2014 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kuruluşu onaylanan Darende-Hekimhan-Yazıhan Organik Meyve Üreticileri Birliği tüzel kişiliğini kazandı.

Birlik, Darende, Hekimhan ve Yazıhan ilçelerindeki organik meyve üreticilerini bir araya getirerek üretimi talebe göre planlamak, ürün kalitesini iyileştirerek pazara geçerli norm ve standartlara uygun ürün sevk etmek ve ürünlerin ulusal ve uluslararası ölçekte pazarlama gücünü artırıcı tedbirler almayı planlıyor.

Meyveciliğin merkezi olacak

Birliği?nin 4 yıl süreyle yönetim kuruluna seçilen üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi?yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Selvi, ?Malatya, meyveciliğin yoğun olduğu bir ilimiz olup, özellikle kayısı üretiminin ise merkezi konumundadır.? dedi.

Selvi, kayısı başta olmak üzere meyvecilik alanında hem üreticileri memnun edecek hem de ürün kalitesini artıracak projeler geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Tüzel kişilik kazanılması ile üretilen ürünlerin pazarlaması noktasında aktif bir çalışma beklediklerini dile getiren Selvi: ?Yerli ve yabancı alıcılar birçok kişiyle görüşüp anlaşmak yerine muhatap olabileceği bir biçimde örgütlenerek tüzel kişilik kazanmış oluşumlar istiyor. Bu manada girişiminizin üyeleriniz ve ilimiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum.? diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: