Darende sandık başında

Darende sandık başında

Darende sandık başında
Gündem 30.03.2014 10:40:00 3284 0

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. Seçmenler sandıklarda oy kullanıyor. Darende`de de vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullanmaya başladı.

Malatya`nın da aralarında bulunduğu bazı illerle birlikte Darende`de sabah 07.00`de başlayan oy verme işlemi 16.00`da sona erecek.

Malatya`nın Büyükşehir statüsü kazanması ile Darende`de ilk kez Büyükşehir Belediye Başkan adayları için oy kullanılıyor.

Oy kullanmaya gelen vatandaşlara Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Darende Belediye Başkanlığı ve Darende Belediye Meclis Üyeliği için birer pusula verilerek tercihlerini yaptıktan sonra aynı zarfa koymaları, muhtarlık için ise ayrı bir zarf verilerek tercihlerini yapmaları hatırlatılıyor.

Toplam 20 bin 524 seçmenin bulunduğu Darende`de 8 siyasi parti yerel seçimlere katılıyor. Seçmenlerin 6 bin 689`u ilçe merkezindeki mahallelerde, 13 bin 835`i ise mahalleye dönüşen belde ve köylerde yeralıyor.

27`si ilçe merkezi 81`i de mahalleye dönüşen belde ve köylerde olmak üzere toplam 108 sandık kurularak vatandaşların demokratik haklarını kullanmaları sağlanıyor.

Darende Belediye Başkanlığı için TBMM`de grubu bulunan ve temsil edilen AK Parti`den Dr. Süleyman Eser, CHP`den Suat Mengüşoğlu, MHP`den Lütfü Gültekin ve HDP`den Yemliha Doğan ile meclis dışındaki siyasi partilerden de BBP`den Mehmet İşleyen, BTP`den Cahide Karabaş, DSP`den İbrahim Canpolat ve SP`den Hulusi Kaya aday oldu.


Anahtar Kelimeler: