Bakan Yılmaz Darende´de

Bakan Yılmaz Darende`de

Bakan Yılmaz Darende´de
Gündem 11.08.2007 23:00:00 6493 0

9. Gürün Kültür ve Sanat Festivali kapsamında memleketi Sivas’ın Gürün İlçesine gelen Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz Darende’yi de ziyaret etti.

Beşbeldeli olmanın gurur verici bir olgu olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, insana hizmet edenlerin vatandaşlardan tarafından hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi. Bir çok medeniyete eşiklik etmiş Darende’nin tarih ve kültür merkezi olduğunu belirtti.

Darende Tanıtım Merkezi ve Hulûsi Efendi Devlet Hastanesini gezen Bakan İsmet Yılmaz, yapılan hizmetlerin insan odaklı olmasının ilçenin geleceğine ışık tuttuğunu belirtti.

Bakan İsmet Yılmaz’a Darende Kaymakamı Vural Karagül, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş ve Yönetim Kurul Başkanı İsmail Palakoğlu Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Metin Gülseren ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Tacettin Ateş eşlik etti.

 

Tanıtım merkezi ziyaretinin ardından Hulûsi Efendi Devlet Hastanesini ziyaret eden Bakan Yılmaz, hastanenin mimari yapısı, bakımı, temizliği ve çalışkan personeliyle övgüye layık olduğunu söyledi. Hastane hakkında Başhekim Metin Gülseren’den bilgi alan Yılmaz, il merkezlerinde bile bu kadar fonksiyonelli bir hastane merkezi olmamasına Darende’ye böyle bir hastane yaptırıp Sağlık Bakanlığına devrettikleri için Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş’i tebrik etti. Hastanenin servislerinin birçoğunu tek tek gezen Bakan Yılmaz, hastanenin uzman doktor eksiği konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Darende Tanıtım Merkezini ziyaretinde Darende Haber’in sorularını cevapladı. Medeniyetlere tanıklık eden ilçenin geçmişini fotoğraflar ve tarihi örneklerle süsleyip halka anlatmanın çok güzel bir çalışma olduğunu merkezin hayata geçirilmesini sağlayan vakıf yetkililerini tebrik etti. Tanıtım merkezini gezisi sırasında beşbelde’nin anlamını ifade bilgilerin yer aldığı tablo ayrıca dikkatini çekti. Tablo önünde bir süre bekleyerek içindeki bilgileri dikkatlice okuyan Bakan Yılmaz "Beşbeldeli olmak gerçekten gurur verici bir olgu" dedi. Tanıtım merkezinin anı defterini de imzalayan Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, deftere şu cümleleri yazdı; "Meşale ve şelale şehri Darendemizi ziyaret etmekten dolayı büyük bir huzur içindeyim. İnsanımıza hizmet edenleri her zaman en doğruyu seçmiş olan aziz milletim hiçbir zaman unutmayacaktır"

Anahtar Kelimeler: