Özkan, açılışlarla jübilesini yaptı

Özkan, açılışlarla jübilesini yaptı

Özkan, açılışlarla jübilesini yaptı
Gündem 19.03.2014 15:20:00 4133 0

Darende Belediyesi tarafından ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan ekmek fabrikası, kadın konuk evi, taziye evi, park, işyerleri ve ilçe meydanı toplu açılış töreni ile hizmete girdi. Belediye Başkanı İsa Özkan, görevinin bitmesine günler kala tamamladığı hizmetlerin açılışını yaptı.

Belediye ekmek fabrikası önündeki törende bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş; ?Yapılan her çalışma saygıyı, takdiri hak eder, çünkü her çalışmanın arkasında emek vardır.? dedi. Yapılan tesislerin meydana gelmesinde emeği olanlara teşekkür eden Kuş; ?Yüzümüzde tebessüm, kalbimizde sevgi, davranışlarımızda ahlak eksik olmasın.? ifadesini kullandı.

Kalkınma daha sağlıklı olacak

Malatya Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır da işadamlarının örgütlenmesi ve ekonomik gücünü Darende?ye çekilmesinin önemine vurgu yaparak; ?Bir hizmeti beraber koordine etmek, projeyi birlikte gerçekleştirmek çok önemli, burada bunu görmek mümkün.? diye konuştu.

Çakır konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ?Büyükşehirle birlikte Malatya bir bütün şehir oldu. Bundan sonra hizmetlerimiz daha yoğun gelecek, kalkınmamız daha sağlıklı olacak. Ulaşım başta olmak üzere alt yapı yatırımlarının büyükşehre devrolması ve iki belediyenin bölgeye hizmet etmesi büyük bir avantajdır. Kaynakların daha sağlıklı kullanılması adına, planlamanın tek elden ve güzel bir şekilde yapılması adına bunlar büyük bir fırsattır. Bundan sonraki süreçte merkez başta olmak üzere ilçelerimizin daha sağlıklı hizmet alacağı kanaatindeyim. Yaşadığımız her ortamı, daha yaşanabilir bir şehir yapabilmek hepimizin temel görevidir. Malatya son dönemde büyük bir değişimi yakaladı, kalkınmayı başardı, bunu bütün ilçelerimize yaymamız lazım.?

Ekmek 30 kuruştan satışta

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ise konuşmasında görevi süresince ilçeye kazandırdığı hizmetleri anlattı. İçme suyu, kanalizasyon, sıcak asfalt çalışması, elektrik hatlarının yer altına alınması gibi temel hizmetleri yaptıklarını dile getiren Özkan, ilçeye yeni bir meydan ve çok sayıda işyerini de kazandırdıklarını ifade etti.

Fırın kurma fikrini ilçedeki ekmek üretimi yapanların zamlarının ardından alarak hayata geçirdiklerini kaydeden Özkan, Türkiye genelinde birçok belediyenin fırını olduğunu, tesisin halkın yararına hizmet üreteceğini belirtti. Ekmeklerin 30 kuruştan satışa sunulduğunu söyleyen Özkan, binanın üzerine Darendeliler Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV) ile Kadın Konuk Evi projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. Belde ve köylerden gelen kadınları ile ilçede yaşayanların çarşı merkezinde çocukları ile dinlenip vakit geçirebilecekleri bir ortamı oluşturduklarını sözlerine ekledi. Özkan, tesisin tefrişatının DASEV Başkanı Nazım Turgut tarafından karşılandığını dile getirdi.

Güzel, konak yaptıracak

Törende hayırsever işadamı Vehbi Güzel?in İbrahimpaşa Mahallesine yaptıracağı Mahalle Konağı ve Kur?an Kursu binasının protokolü imzalandı.

DASEV Başkanı Nazım Turgut ile hayırsever işadamı Mehmet Karcı da törende birer selamlama konuşması yaptı.

Plaketlerin verilmesinin ardından toplu açılışları gerçekleştirilen Belediye Ekmek Fabrikası, DASEV Kadın Konuk Evi, Halime Mahmut Karcı Taziye Evi, H. Hasan Akyol Çarşısı, ilçe meydanı, Emin Efendi Parkı gezildi.

Törene AK Parti Darende Belediye Başkan adayı Dr. Süleyman Eser, MHP Darende Belediye Başkan adayı Lütfü Gültekin, SP Darende Belediye Başkan adayı Hulusi Kaya, belde belediye başkanları, eski belediye başkanları, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fotoğraflar için tıklayın 

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=3075 


Anahtar Kelimeler: