Eğitime büyük yatırım

Eğitime büyük yatırım

Eğitime büyük yatırım
Eğitim 13.03.2014 22:14:00 5197 0

Başbakan Erdoğan`ın Darende ziyaretinde gündeme gelen ilçemize yeni bir İmam Hatip Lisesi, 200 kişilik yurt ve spor salonunun yapımını yatırım programına alan Milli Eğitim Bakanlığı`nın önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarak inşaata başlaması bekleniyor.

AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanlığı`nın Malatya`ya ilk etapta 31 milyon 920 bin lira ödenek göndereceğini söyledi. Tüfenkci, Darende`ye 16 derslikli İmam Hatip Lisesi için gerekli ödeneğin tahsis edilerek yatırım programına alındığını belirtti.

Geri dönüşü olan yatırım

Bu yıl çevre illere 15-20 milyon civarında eğitimde ödenek aktarılacağını Malatya`ya ise 31 milyon liranın üzerinde ödenek gelmesini beklediklerini kaydeden Tüfenkci; "Yeni okulların bitmesi ile Malatya`da derslik başına düşen öğrenci sayısı 27`den daha aşağılara inmiş olacaktır. Eğitim bütçesi Malatya`da bizler için her zaman birinci sıradadır. Çünkü eğitime yapılan yatırım geri dönüşü olan, gerçek ve gelecek yatırımdır." dedi.

Tüfenkci, Darende`de yapılması planlanan İmam Hatip Lisesi`nin Başbakan Erdoğan`ın ilçeye yaptığı ziyarette gündeme geldiğini ifade ederek hayırsever bir işadamının da yurt binası yaptıracağını kaydetti. 


Anahtar Kelimeler: