Seçimin tablosu

Seçimin tablosu

Seçimin tablosu
Gündem 13.03.2014 22:03:00 4338 0

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlere Darende`de katılacak siyasi partiler belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının listesini İlçe Seçim Kurulu`na teslim etti. Darende`de 8 siyasi parti yerel seçimlere katılacak. Bu seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve Muhtarlık için 4 ayrı oy pusulası ile vatandaşlar iradelerini sandıklara yansıtacak.

Toplam 20 bin 524 seçmeni bulunan Darende`nin merkezindeki mahallelerde 6 bin 689, mahalleye dönüşen belde ve köylerde ise 13 bin 835 seçmenin olduğu belirlendi. 108 sandıktan 27`sinin merkezdeki, 81`inin de diğer mahallelerde kurulacağı öğrenildi.

Belediye başkanlığı için TBMM`de grubu bulunan ve temsil edilen AK Parti`den Dr. Süleyman Eser, CHP`den Suat Mengüşoğlu, MHP`den Lütfü Gültekin ve HDP`den Yemliha Doğan ile meclis dışındaki siyasi partilerden de BBP`den Mehmet İşleyen, BTP`den Cahide Karabaş, DSP`den İbrahim Canpolat ve SP`den Hulusi Kaya adaylık başvurusunda bulundu.

Başkanlığa ilk kadın aday

Darende tarihindeki ilk kadın belediye başkan adayı ise Bağımsız Türkiye Partisi`nden başvuran Ilıca beldesi nüfusuna kayıtlı Cahide Karabaş oldu. HDP`den Songül Cebe, SP`den Fatma Özbey ile TKP`den Sevgi Melis Akyürek de belediye meclis üyeliği için başvuran kadınlar arasına ismini yazdırdı.

Partilerin belediye meclis üyesi adayları şu şekilde: AK Parti: Sebahaddin Ateş, Murat Doğan, Cengiz Özdemir, Durdu Dizdar, Hulusi Şahin, Hasan Bozkurt, Bilal Yıldırım, Bekir Kalaycık, Vahap Altundemir, Osman Demir, Gazi Karakaya, Aydın Canpolat, Kasım Yılmaz. Kontenjan: Durmuş Doğan, Mehmet İnci. MHP: Orhan Ormancı, Hulusi Tokgöz, Muharrem Apan, Şeref Bak, İbrahim Çetinkaya, Hasan Köse, Mehmet Aslan, Mehmet Çetin, Mehmet Korkmaz, Bektaş Yılmaz, Ali Gürbüz, Mehmet Kaykaç, Zeynel Pekdemir. Kontenjan: Gökhan Şahin, Necmi Kaynak. CHP: Hasan Aslan, Erol Özbey. SP: Hasan Ağca, Şeyhamit Korkmaz, Ahmet Şahin, Bayram Çelik, Hamit Karabaş, Zeynel Koçkan, Selim Gökduman, Mustafa Soylu, Mehmet Delier, Bülent Gökçe, Fatma Özbey, Yunus Emre Karaman, Mustafa Özdemir, Kontenjan: Abdussamed Çiçek, Salih Soylu. HDP: Songül Cebe, Mustafa Altundemir, Abdullah Şimşek. TKP: Sevgi Melis Akyürek

Büyükşehir`de oylanacak

Malatya`nın Büyükşehir statüsü kazanması ile 30 Mart`taki seçimlerde Darende`de ilk defa Büyükşehir Belediye Başkan adayları için de oy kullanılacak. Malatya`nın Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı hemşehrimiz Ahmet Çakır en şanslı aday olarak görülürken, CHP`den Hakan İnci, MHP`den F. Şinasi Kazancıoğlu ve SP`den Ahmet Münir Erkal`da adaylar arasında yeralıyor.

Oylamalar sırasında belediye meclis üyesi, ilçe belediye başkan adayı ve büyükşehir belediye başkan adayının tercih pusulaları aynı zarfa konulacak.

Muhtarların maaşlarının yükseltilmesi, köy ve beldelerin de mahalleye dönüşmesi ile çok sayıda kişi muhtarlık yarışına katıldı. 


Anahtar Kelimeler: