Tarım projeleriyle birinci olduk

Tarım projeleriyle birinci olduk

Tarım projeleriyle birinci olduk
13.03.2014 21:56:00 4115 0

Darende, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 11. çağrı döneminde desteklenen "en fazla proje" ile Türkiye genelinde ilçeler arasında birinci, il ve ilçelerin dahil olduğu genel listede çok sayıda ili geride bırakarak üçüncü oldu. Proje üretme ve destek sağlama konusunda yüksek bir performansla atılım yapan Darende`ye 33 proje karşılığında 2 milyon 3 bin liralık destek geliyor.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş TKDK`nın Avrupa Birliği Hibe Fonlarından proje karşılığı çiftçileri yararlandırdığı desteklemeler kapsamında 11.çağrının ikinci etabında Kütahya`nın 88, Nevşehir`in 51, Malatya`nın ise 37 proje ile enfazla projesi kabul edilen il olduğunu, Malatya`nın desteklenen projelerinden 33`ünün Darendeli üreticileri kapsadığını bildirdi.

Ciddi bir gelir kaynağı

11.çağrının ilk etabında 1.6 milyon liralık destekle 20 traktör ve çok miktarda arıcılık malzemesi dağıttıklarını belirten Kuş; "33 projemiz daha desteklendi. Önümüzdeki günlerde dağıtımlarını yapacağız. Darendeli girişimciler ve çiftçilerimiz için ciddi bir gelir kaynağı oluşmaktadır." dedi.

Darende İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü proje ekibinin gayretleri ile hazırlanan tarımsal üretime yönelik projelerin tamamı kabul edildiğine vurgu yapan Kuş; "Avrupa Birliğinden hibe kaynaklı elde edilen bu çalışmada tek kriter şartlara uygun proje hazırlamaktır. Bu projelerin 33`e ulaşması bizleri mutlu etti. İnşallah önümüzdeki günlerde hazırlamış ve sunmuş olduğumu projelerle beraber çalışmalarımız farklı alanlarda devam devam edecek." diye konuştu.

İş ve istihdam oluşturacak

Projelerle birlikte faaliyet alanlarını genişletmek ve insanlara istihdam sağlamak istediklerini ifade eden Kuş; "Bu desteklemeler Avrupa Birliği`nin sunmuş olduğu bir imkandır. 2016 yılında kadar yaklaşık 2 milyar Euro almamız lazım, bundan Darende olarak faydalanmak istiyoruz. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz, önümüzdeki çağrı dönemleri için projelerimizi hazırlamaya başladık." şeklinde konuştu.

32 traktör dağıtılacak

2.grup sözleşme imzalamaya hak kazanan çiftçilere 32 traktör, 1 karavan, 3 bin 82 arı kovanı, 33 polen kurutma makinesi, 13 bal süzme makinesi verilerek toplam da 2 milyon 301 bin 655 liralık destek sağlanacak. Projelerle alınan malzemelerin büyük çoğunluğunun arıcılık üretiminin artırılmasına yönelik çalışmalarda kullanılacağı belirlendi.


Anahtar Kelimeler: