Eksikleri ?Kardeş Okul? giderecek

Eksikleri ?Kardeş Okul? giderecek

Eksikleri ?Kardeş Okul? giderecek
Eğitim 13.03.2014 21:49:00 3896 0

Darende Kaymakamlığı?nın başlattığı ?Kardeş Okul Projesi? kapsamında ilçedeki resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları birer okul ile eşleşerek, öğrenciler ve binaların eksikliklerini giderecek.

Projenin açılışı Balaban Beldesi?ne bağlı Gökderen Mahallesindeki ilkokulda yapıldı. Darende Kültür Sanat Derneği ile ?kardeş? olarak belirlenen okulun boyanması için Darende Kültür Sanat Derneği?nce temin edilen boya kutuları ve diğer malzemeler, yetkililere teslim edildi. Öğrenciler için hazırlanan kıyafetler ile kırtasiye yardımları da dağıtıldı.

Eğitime önem veriliyor

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Bünyamin Kuş, devletin bütçeye koyduğu ödeneklerle eğitimi en üst seviyeye çıkarmak için çalışmakta olduklarını söyledi. Kuş, bazı okulların onarım, ders aletleri başta olma üzere ihtiyaçlarının yerelde karşılanmasının millet olarak eğitime verilen önemin göstergesi olduğunu belirtti.

Projenin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Kuş; ?Gönüllü kuruluşların böyle bir çalışmaya iştirak etmesi bizleri ziyadesi ile sevindirmiştir. Daha sonraki günlerde gerek resmi kurumlarımızdan, gerekse sivil toplum kuruluşlarımızdan kendilerine verilen okullara yapacakları desteklerde de aynı tabloyu görmek istiyoruz.? dedi.

Kaymakam Kuş?un eşi Meltem Kuş ile ilçedeki kurum amirlerinin de katıldığı törende, çiğ köfte ikram edildi.

Kuş, okulu ziyareti sırasında Kaymakamlık tarafından okulun çevre düzenlemesi ve parke taşı ile kaplama çalışmalarını inceledi. 


Anahtar Kelimeler: