Ağaçlandırma çalışması başladı

Ağaçlandırma çalışması başladı

Ağaçlandırma çalışması başladı
Gündem 10.02.2014 17:51:00 4951 0

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine Darende?de ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Irmaklı Köyü havzasındaki yeni ağaçlandırma alanında incelemelerde bulunarak yeni gelen fidanları toprakla buluşturdu.

10 bin dekarlık alan

Malatya Orman İşletme Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışma kapsamında ilçede yeni ağaçlandırma alanı olarak belirlenen Irmaklı Köyü yakınlarındaki on bin dekarlık arazide teraslama yapıldı. İran çamı olarak bilinen uzun boylu ve bölgenin iklim koşullarına uygun fidanlardan getirten Kaymakamlık, ilçedeki ağaçlandırmaya büyük bir katkı sağladı.

Yeni getirtilen 10 bin fidanın teraslama yapılan alanlarda dikimine başladı. Birkaç fidanı toprakla buluşturan Kaymakam Kuş, dikim çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

1 milyon fidan dikilecek

Bölgenin ağaçlandırılması için yoğun çaba sarfettiklerini kaydeden Kuş; ?Darende?nin toprak yapısı, iklimi, yağış alma oranı gibi hususları göz önünde bulundurarak uzmanların önerdiği fidanların dikimine başladık. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile fidan dikim takvimimizi öne aldık. Bu yıl, 1 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz.? diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: