Belediye fırını tamamlanıyor

Belediye fırını tamamlanıyor

Belediye fırını tamamlanıyor
Gündem 10.02.2014 17:16:00 2981 0

Darende Belediyesi?nin inşaatına başladığı ekmek fırını yapım çalışmasında bina tamamlanma aşamasına gelirken, makine ve ekipmanların kurulumu bitirildi.

Belediye Başkanı İsa Özkan yaptığı açıklamada çalışmaların tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde faaliyete geçecek fırında günde 30 bin ekmek üretilebileceğini dile getirdi. Özkan Necatibey Caddesi üzerinde yapılan fırının belediyenin iştirakçi kuruluşu olan "Derende Ltd. Şti." adına faaliyet göstereceği ve üretilen ekmeklerin tanesinin 30 kuruştan satışa sunulacağını belitti.

Fırıncılar 75 kuruşa çıkardı

İlçede faaliyet gösteren fırınların, ekmek fiyatlarını 75 kuruşa yükseltmesinin ardından harekete geçtiklerini ifade eden Özkan; ?Aynı fırınlarda üretilen ekmekler okullar, resmi kurumlar ile bakkal ve marketlere 30-40 kuruştan veresiye, peşin alış veriş yapan vatandaşa 75 kuruştan satılıyordu satılmaktaydı, burada bir tezat olduğunu gördük.? dedi.

Ekipmanlar kuruldu

Malatya`dan getirttikleri ekmekleri 40 kuruştan satmaya başlayarak vatandaşın faydasına olan bir çalışma başlattıklarını bildiren Özkan; ?Belediye olarak fırını kurmak için başladığımız çalışmalarda sona geldik. İnşaat çalışmaları tamamlanan fırınımızın makine ve ekipmanları da ilgili firma tarafından kuruldu. Burada ürettiğimiz ekmekleri daha önce söz verdiğimiz gibi 30 kuruştan satışa sunacağız. Tesisin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.? diye konuştu.

Üst kat kadınlara hazırlanıyor

Fırın binasının üst katında yapılan "Kadın Konuk Evi" çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Özkan; ?Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla burayı da hanım kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Bu bina köyden ve uzak mahallelerden şehir merkezine gelen hanımların dinlenebileceği, ibadetlerini yapabileceği, çocuklarının bakımlarını yapabileceği aynı zamanda hanımlara yönelik çeşitli sosyal faaliyetlerinde gerçekleşebileceği çok amaçlı bir tesis olacaktır.? ifadelerini kullandı.

Özkan, Kadın Konuk Evi ve ekmek fırınının, inşaat giderleri, makine ekipmanları ve tefrişat giderleriyle yaklaşık 700 bin liraya mal olacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: