Süleyman Eser´in adaylığı açıklandı

Süleyman Eser`in adaylığı açıklandı

Süleyman Eser´in adaylığı açıklandı
Gündem 21.01.2014 14:00:00 6805 0

AK Parti Darende Belediye Başkan Adayı Dr. Süleyman Eser oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ilçe belediye başkan adaylarını canlı yayında açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Brüksel`e gitmeden önce son şeklini verdiği listeyi kamuoyu ile paylaşan Şahin adayları tek tek okudu.

Darende Belediye Başkan Adayı olan Süleyman Eser, aday adaylık başvuruları bittikten sonra AK Parti Genel merkezinden aldığı davet, Darende kamuoyu ve işadamlarının önermesi üzerine yarışa katılmıştı.

AK PARTİ MALATYA İLÇE ADAYLARI

Battalgazi: Selahattin Gürkan

Yeşilyurt: Hacı Uğur Polat

Akçadağ: Ali Kazgan

Arapgir: Haluk Cömertoğlu

Arguvan: Vahap Doğan

Hekimhan: Kemal Deniz

Darende: Dr. Süleyman Eser

Doğanşehir: Vahap Küçük

Doğanyol: Recep Gülbey

Kale: Cemal Akdemir

Kuluncak: Mehmet Boyraz

Pütürge: Mehmet Polat

Yazıhan: Nevzat Öztürk

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu millet 11 yıllık AK Parti iktidarında onun icraatlarını görmüş, her seçimde oyunu artırarak destek vermeye devam etmiştir. İnanıyorum ki 30 Mart akşamı da bu görülecektir. Milletimize güveniyoruz ve inanıyoruz. 30 Mart yangın çıkartmak isteyen, ülkede istikrarı bozmak isteyenlere milletimizin vereceği çok çarpıcı bir cevap olacaktır" dedi.

Şahin, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen toplantıyla Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya ve Manisa`nın ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, her seçim öncesinde siyasi partileri en çok meşgul eden konunun aday tespitleri olduğunu söyledi. Her siyasi partinin isabetli adaylarla seçime girmek için çalışma yaptığını hatırlatan Şahin, Ak Parti olarak kendilerinin de titiz çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, henüz çalışmaların bitmediğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın onayından sonra paylaştıklarını ifade etti.

AK Parti`den belediye başkanlığına aday adaylığı başvuru sayısının 6 bin 415 olduğunu söyleyen Şahin, bin 395 kişiyi aday gösterebileceklerini hatırlattı. Şahin, "Biz bu çalışmaları yaparken temayül yoklamalarıyla teşkilatımızın nabzını tutarak, en önemlisi oy verecek halkımızın nabzını tutmaya çalışarak bu adayları büyük bir titizlikle tespit etmeye çalıştık. `Yüzde yüz isabet ettiniz mi?` diye soracak olursanız, bunu söyleyemem ama bu orana yakın isabet etmiş olabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Adaylara ve aday adaylarına çağrıda bulunmak istediğini belirten Şahin, "Gelin 30 Mart seçimlerinde Ak Parti olarak en önemli başarıları ortaya koyabilmek için `birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için` şuuruyla çalışalım" dedi.

Aday yapılmayanların partinin çok kıymetli mensupları olduğunu ve onlardan her zaman yararlanmak istediklerini söyleyen Şahin, "İleriki noktalarda da onlar bizim kendilerinden istifade edecek kardeşlerimizdir ve onlarla güç bulduk, bundan sonra da güç bulmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Şahin, şunları söyledi: "Bu seçimler sadece belediye başkanlarımızı seçeceğimiz bir seçim değil, il genel meclisi üyelerimizi, belediye meclisi üyelerimizi, muhtarlarımızı, azalarımızı seçeceğimiz bir seçim değil. Bunun ötesinde anlamlar içeren bir seçime doğru gidiyoruz. Eve hırsız girdi iddiasıyla, evde yangın çıkartmak isteyenler var. Buna izin vermeyeceğiz. Bir kişi suç isnadıyla karşı karşıya gelmişse onun hesabını önce biz sorarız. Çünkü AK Parti olarak biz yolsuzluklarla mücadele ede ede geliyoruz, yoksullukla mücadele ede ede geliyoruz, yasaklarla mücadele ede ede geliyoruz. Bunu en iyi bizim görevdeki belediye başkanlarımız, geçmişte görevde bulunmuş belediye başkanlarımız bilir. Herhangi bir iddiayla karşılaştığında hükümetimiz ve tabii ki başta İçişleri Bakanlığımız her türlü iddianın üzerine gitmiştir."

Şahin, belediyelerle ilgili bin 800 civarında soruşturma yapıldığını ve bunun yüzde 40`a yakın bölümünün AK Partili belediyeler üzerine gerçekleştirildiğini ifade ederek, "(O bizim partimizdendir göz yumalım, es geçelim) böyle bir düşünce içerisinde, böyle bir uygulama  içerisinde olmadık. Her türlü hukuksuzluk iddialarının, yanlışlık iddialarının üzerine samimiyetle, kararlılıkla giden bir partiyiz" dedi.

Seçimlere gidilirken, 1987 seçimlerinde olduğu gibi kimi partilerin davul partisi görünme ihtiyacı duyduklarını söyleyen Şahin, "87 seçimlerini hatırlayınız; davulu delen bir Jaguar amblemi vardı bir partinin. Buna benzer yöntemleri kullanarak seçimde başarılı olacaklarını zannedenler var. 30 Mart akşamı yanıldıklarını göreceklerdir. Bu millet 11 yıllık Ak Parti iktidarında onun icraatlarını görmüş, her seçimde oyunu artırarak destek vermeye devam etmiştir. İnanıyorum ki 30 Mart akşamı da bu görülecektir. Milletimize güveniyoruz ve inanıyoruz. 30 Mart yangın çıkartmak isteyen, ülkede istikrarı bozmak isteyenlere milletimizin vereceği çok çarpıcı bir cevap olacaktır" diye konuştu.

Şahin, seçimlere gidilirken, hem mevcut belediye başkanlarına ve yeni adaylara hem de aday adaylarına sorumluluklar düştüğünü belirtti. 


Anahtar Kelimeler: