Fiber optik kablo hattı evin içinde kaldı

Fiber optik kablo hattı evin içinde kaldı

Fiber optik kablo hattı evin içinde kaldı
Gündem 4.01.2014 09:45:00 3966 0

Darende?de fiber optik hat bir vatandaşın arsasına yaptığı inşaatın içinde kaldı, defalarca başvuru yapmasına rağmen sonuç alamayan vatandaşın yaşadıkları basına yansıyınca, hat Telekom tarafından bina dışına alındı. Vatandaş da inşaatını tamamlamak için çalışma başlattı.

Darende?de fiber optik hattın geçtiği arsasında ev yapımına başlayan bir kişi, kabloyu inşaatın duvarları içerisinde bırakmak zorunda kaldı.

İlçede yufka imalatçılığı yapan Mehmet Ali Çetin, Zaviye Mahallesi`ndeki arsasına 2 katlı ev yaptırmak için bir süre önce çalışma başlattı. Çetin, arsasından geçen fiber optik hattın, inşaatın dışına taşınması için Türk Telekom`a başvurdu.

Görenleri hayrete düşürdü

Girişimlerinden bir sonuç alamayan Çetin, inşaatı başlattı. Kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelen binada, fiber optik hattın denk geldiği duvarlarda kablo genişliğine göre tuğla boşlukları bırakıldı. İnşaatın içerisinde kalan hat görenleri hayrete düşürdü.

Çetin, yaptığı açıklamada, Hacılar Mahallesi`nin iletişimini sağlayan hattın arsasından geçtiğini belirterek, "İnşaatı başlatmadan önce Türk Telekom`a defalarca başvurarak arsamdan geçen hattın çalışmalara engel olacağını ifade ettim, kaldırılmasını istedim. Başvuruma netice alamadım." diye konuştu.

Ne yapacağını bilemedi

İnşaat ruhsatının süresi dolacağı için binayı yapmak zorunda kaldığını anlatan Çetin, "İnşaatın içinde kalan hat, bize engel oluyor. Önümüzdeki aylarda inşaatını tamamlamayı planladığım evime göçünce, telefon hattını ne yapacağımı bilemiyorum." dedi.

Fiber optik çamaşır ipi

Çetin, birkaç aya kadar inşaatı tamamlayıp yeni evine taşınmak istediğini dile getirerek, "Kabloyu ya keseceğiz ya da evin içinde çamaşır ipi olarak kullanacağız" diye espri yaptı.

Türk Telekom Malatya İl Müdürü Ebubekir Ünver ise bu arsadan geçen hattın, fiber optik hat olduğunu belirterek, "Bu hattın taşınması, diğer hatlara göre daha zordur. Bu nedenle yerinin değiştirilmesinde gecikme olmuş. Bu hat, santraller arasında bağlantı yapan, Hekimhan ve Kuluncak`taki hatların yedeği olarak planlanmış bir hat. Önümüzdeki hafta, bunu inşaattan çıkaracağız, taşıyacağız." diye konuştu.

Konu basına yansıdı

Çetin?in inşaatında yaşanan sorun medyaya yansıdı. Gazete ve televizyonlarda haber olan konu kısa sürede çözüme kavuşturuldu. İnşaatını başlatmadan önce ve ilerleyen zaman içerisinde yaptığı başvurulara yanıt alamadığını dile getiren Çetin, konunun basında yeralması ile fiber optik hattın inşaatının dışına alındığını ifade etti.

İnşaat yeniden başladı

Çetin yaptığı açıklamada; ?Binamızın içerisinden geçen fiber optik hatla ilgili konu basına yansıyınca Telekom?dan gelerek inşaatımızda inceleme yaptılar. Hattın dışarı alınmasıyla biz de evimizin yapımına devam ediyoruz.? dedi.

Sorun çözüldüğü için mutlu olduğunu kaydeden Çetin; ?Geç de olsa ilgilerinden dolayı yetkililere teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Fotoğraflar için tıklayın 

 http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/fiber-optik-hatti-insaatin-ortasindan-gecirdi.html

Görüntüyü izlemek  için tıklayın 

 http://www.haberler.com/fiber-optik-hattin-gectigi-arsaya-ev-yapilinca-5501148-haberi/


Anahtar Kelimeler: