DSİ 2 köprü yapacak ıslah devam edecek

DSİ 2 köprü yapacak ıslah devam edecek

DSİ 2 köprü yapacak ıslah devam edecek
Gündem 24.12.2013 22:14:00 3746 0

Darende Belediye Başkanı Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ilçedeki trafik akışını rahatlatması amacıyla Tohma Çayı üzerine iki köprü yapılacağını, ayrıca çaydaki ıslah çalışmasının da devam ettirileceğini söyledi.

Özkan, geçtiğimiz yıl başlayan ve projesinin yarıya yakını gerçekleşen Tohma Çayı`ndaki ıslah çalışmasının 2014`de de sürdürüleceğini belirtti. Özkan DSİ`nin ıslah çalışmalarının 2. etabı ve 2 adet yeni köprü ihalesinin 24 Ocak 2014 Cuma günü yapılacağını kaydetti.

Yüzde 40`ı gerçekleşti

Tohma Çayı üzerinde Köprügözü mevkisinden Gökyar mevkisine kadar olan 12 kilometre uzunluğundaki ıslah çalışmasının yüzde 40`ının gerçekleştiğini dile getiren Özkan; "İstinat duvarları ve düzenlemeleri ile Tohma Çayı`ndaki ıslah çalışması DSİ tarafından devam ettirilecek. Çalışma ile çay yatağı sel ve taşkınlara karşı düzenleniyor" dedi.

Köprüler trafiği rahatlatacak

DSİ`nin çarşı merkezi ve mahallelerin trafik ulaşımını rahatlatmak amacıyla Tohma Çayı üzerine iki adet köprü yapacağını vurgulayan Özkan; "Nadir ile Sunguroğlu Sanayi Sitesi mevkilerine köprüler yapılacak. DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından ihalelerin gerçekleştirileceğini bildirdiler, uzmanlar gelerek gerekli incelemelerini de yaptı. Köprüler tamamlandığında ulaşım önemli ölçüde rahatlayacaktır. Şu anda çarşı merkezi ve birçok mahalleye bir köprüden giriş çıkış yapılıyor buda trafiğin ciddi bir şekilde sıkışmasını sağlıyor. Yeni iki köprü mahalle ve çarşının trafiğini rahatlatacak, ulaşımda yaşanan aksaklıklarda ortadan kalkacaktır" diye konuştu.

Özkan DSİ`nin 2014`de Darende`ye yapacağı yatırımın yaklaşık 10 milyon lira civarında olacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: