Darende´de 2 bin 500 çocuk aşılanacak

Darende`de 2 bin 500 çocuk aşılanacak

Darende´de 2 bin 500 çocuk aşılanacak
Sağlık 23.12.2013 16:56:00 10644 0

Sağlık Bakanlığınca 23-29 Aralık tarihleri arasında uygulanan çocuk felci aşı kampanyası kapsamında 11 il arasında bulunan Malatya`daki program dahilinde Darende`de de aşılamaya geçildi. Darende`de tespit edilen 2 bin 500 civarında çocuk için ekipler, kapı kapı gezerek aşıları yapmaya başladı.

Uygulamaya katılan Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Serdar Deveci, 0-59 aylık tüm çocuklarla uygulanan aşı hakkında anne babalara bilgi verdi. Deveci; "Ülke genelinde aralarında Malatya`nın da yeraldığı 11 ili kapsayan uygulama dahilinde bütün 0-59 aylık çocuklara yönelik çocuk felci aşısı yapılıyor. Ulusal aşı günleri kapsamında başlayan aşılama kampanyasının ikinci turu Şubat ayında gerçekleştirilecek" dedi.

Aşı takvimine ek olarak 15 görevlinin ilçe genelinde kapı kapı dolaşarak uygulamayı sürdürdüğüne dikkat çeken Deveci, çocuk felcinin bazı çocuklarda kalıcı felce yol açabildiğini, hastalık etkeni virüsün su ve besinlerle ağız yoluyla alınabildiğini işaret ederek, hastalıktan korunmada en etkili yöntemin aşılanmak olduğu vurguladı.

Deveci; "Bir zamanlar tüm dünyada görülebilen çocuk felci, bu hastalığın dünyadan yok edilmesi için başlatılan yoğun aşılama kampanyaları sonucunda ciddi bir şekilde azalmış ancak günümüzde hala görülebilmektedir." diye konuştu.

Aşı kampanyasının önemine vurgu yaparak anne ve babaların konuya duyarlılıkla yaklaşmasını beklediklerini ifade eden Deveci, çocuk felci virüsünün sadece insanlarda bulunduğunu kişiden kişiye, bu virüsü taşıyan kişiler aracılığıyla bulaşabildiği bilgisini verdi.

Deveci, Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü`nün kontrol ve organizesi, Darende Kaymakamlığının katkıları ile başlatılan çalışmanın bir haftada tamamlanmasını beklediklerini ve aşılamanın tehlikeli virüsün önüne geçmede etkili olacağını belirtti.

Çocukların gelecekte sağlıklı olarak büyüyüp, güzel bir nesil yetiştirilmesi için mutlaka bu kampanyaya katılması gerektiğini sözlerine ekleyen Deveci, aşılamanın ailenin rızası ile yapıldığını vurgulayarak katılanlara teşekkür etti.

Ev ziyaretleri ile ailesinde uygulama kapsamındaki çocuk bulunanların gerekli bilgileri kaydedilirken, aşı olanlara balon ve çeşitli oyuncaklar da hediye ediliyor.


Anahtar Kelimeler: