İşyerleri yıkıldı, meydan büyüdü

İşyerleri yıkıldı, meydan büyüdü

İşyerleri yıkıldı, meydan büyüdü
Gündem 20.12.2013 13:15:00 3950 0

Darende çarşı merkezine belediye tarafından yeni işyerlerinin yapılması ile köprübaşı mevkisindeki eski işyerleri yıkılarak ortaya çıkan alan Cumhuriyet Meydanı?na dahil edildi. Eski işyerleri belediye ekiplerince yıkılarak enkazı kaldırıldı. İşyerlerinin yıkılması ile ilçe merkezindeki meydan da genişlemiş oldu.

Belediyenin çarşı merkezinde yaptığı düzenleme ile önceden pazar yeri olarak kullanılan alana 54 adet yeni iş yeri yapıldı. Proje kapsamında işyerleriyle birlikte ilçeye büyük bir de meydan kazandırılmış oldu.

Üst katlar büro ve ofis oluyor

Yeni yapılan bu iş yerlerinin bir kısmı eskiden bölge ticaret yapan esnaflarla takas edilirken, kalan kısmı da ihale ile satıldı. Alt katları işyeri olarak kullanılan iş merkezinin üst katları ise ofis ve bürolar şeklinde kullanılmaya başlandı.

Esnaflara verilen süre sonunda yeni iş yerlerine geçmesiyle eski dükkanlar da yıkıldı. Binanın tamamen boşaltılmasının ardından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak bir gecede yıkılan binadan geriye büyük bir enkaz yığını ve hatıralar kaldı.

Genişleyen meydan düzenlenecek

Enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanan alanın parke döşemesi ve ışıklandırması ile meydana dahil edileceğini söyleyen Belediye Başkanı İsa Özkan, çarşı merkezinin düzenlemelerle yeniden şekillendiğini söyledi.

Özkan açıklamasının devamında ?Bu alanı yeni oluşan meydana birleştireceğiz. Yeni iş yerleri ve çarşı meydanının halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu proje boyunca bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. 


Anahtar Kelimeler: