Tarih: 18.12.2013 16:48

Bahadır Erdem UNIDROIT´ta Türkiye´yi temsil edecek

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye`nin aday gösterdiği hemşehrimiz Prof. Dr. Bahadır Erdem, merkezi Roma`da bulunan Uluslararası Özel Hukukun Birleştirilmesi Enstitüsü (UNIDROIT) üyeliğine seçildi.

Bankacılığın duayenlerinden merhum hemşehrimiz Sami Erdem?in oğlunun Türkiye?yi temsil anlamında önemli bir göreve seçilmesi Darende ve hemşehrilerimiz arasında memnuniyetle karşılandı

58 ülkeden 49`u destekledi

Türkiye`nin Roma Büyükelçiliğinin yaptığı açıklamada, "Merkezi Roma`da bulunan UNIDROIT 72. Genel Kurulu`nda yapılan seçimlerde, adayımız Prof. Dr. Bahadır Erdem, UNIDROIT Yönetim Konseyi üyeliğine seçilmiştir. Adayımız, toplam 58 ülkeden 49`unun desteğini alarak bu göreve gelmiştir" denildi.

Türkiye`nin 1950`den bu yana üyesi olduğu, 63 üyeli UNIDROIT`in yönetim konseyine Prof. Erdem`in seçilmesinin önemine büyükelçilik açıklamasında şöyle değinildi: "Prof. Dr. Bahadır Erdem`in UNIDROIT Yönetim Konseyi`ne seçilmesi, uluslararası alanda özel hukuk ve özellikle de ticaret hukuku alanındaki kuralların güncellenmesi ve yeknesak hale getirilmesini ve bu amaçla gerekli mekanizmaların oluşturulmasını hedefleyen anılan kuruluştaki görünürlüğümüzü daha da artıracaktır."

İki bakanlık aday gösterdi

Bahadır Erdem de gazetemize yaptığı açıklamada Türkiye?nin 63 yıldır üyesi olduğu UNITDROIT Yönetim Konseyine ülkemiz adına 4 yıllığına seçilmiş olmanın memnuniyetini yaşadığını ifade etti. Erdem; ?Adalet ve Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye adına aday gösterildim. Oylamaya katılan 58 ülkeden 49?unun gizli oylama ile yapılan seçiminde Yönetim Konseyine Türkiye ?ilk defa? seçildi. Aynı zamanda bu adaylık Türkiye?nin ilk defa aday olduğu bir seçimdi? ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —